Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И войници гасят пожара край Михилци

| обновено на 07.08.21 в 18:21


Продължава борбата с горския пожар, избухнал в района на село Михилци, община Хисаря. В гасенето се включиха 33-ма военнослужещи от карловската Стрямска механизирана бригада. Участват и доброволци от Хисаря, Баня, Карлово и Войнягово, каза кметът на община Хисаря Пенка Ганева.

Гори боровата гора карй селото. Пострадали хора няма.  Запален е насрещен пожар, за да бъде спряно разпространението на пламъците. Според Пенка Ганева овладяването на пожара е въпрос на часове.
По-късно в гасенето се включи и вертолет "Кугар" от 24-а авиационна база – Крумово. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”, с която е снабден вертолетът.
Следва повторно зареждане на хеликоптера, каза комисар Георги Мангараков, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив:
"Пожарът е на 70 на сто погасен. Без помощта на хеликоптер нямаше да можем да се справим! Сега е погасен, но трябва да се доизгаси. Има тлеещи места вътре, но е погасен. Тъй като ресурсът на хеликоптера преди малко изтече - трябва да се дозареди, да се направи един преглед, и след малко ще трябва пак да дойде, да поработи още три часа, за да може още по-добре и по периметъра да го обхване".
След като пожарът бъде погасен окончателно, от Държавно горско стопанство в Хисаря следва да установят какви са щетите в боровата гора край селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на Пловдив

В сградата на областната администрация в Пловдив ще се проведе церемония по встъпване в длъжност на новоназначения областен управител проф. Христина Янчева. На официалното тържество досегашният губеранатор на Пловдив Илия Зюмбилев ще предаде символите на властта - печата и ключа на Областната управа. Проф. Янчева поема поста с решение на..

публикувано на 28.06.24 в 08:22

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. Два багера ще..

обновено на 27.06.24 в 16:46

Прокуратурата проверява схемата с фиктивни ученици в СУ "Найден Геров"

Пловдивската районна прокуратура започна проверка по подадения сигнал за ученици от Средно училище „Найден Геров“ в Столипиново, завършили няколко класа без да посещават занятия. През това време учениците са били в чужбина. По указания на наблюдаващия прокурор ще бъдат разпитани свидетели, ще се изиска документация от учебното заведение, ще бъдат..

обновено на 27.06.24 в 16:46

За 8 месеца дългът на община Пазарджик намаля с над 21 млн. лв.

Община Пазарджик погаси над 21 млн. лева задължения от предишното ръководство, съобщи в профила си във Фесйбук кметът Петър Куленски.  Финансовата дисциплина през последните 8 месеца е довела до погасяването на 21 409 300 лв. и така са спестени разходи за текущи и бъдещи плащания от над 2 100 000 лв. годишно. Кметът Куленски..

обновено на 27.06.24 в 16:38

Закриха Обществения съвет за даренията в Карлово

Общинският съвет на Карлово разпредели над 50 хиляди лева останали парични дарения на пострадали от наводненията преди две години в Карловско. Заедно с финансовите средства, съветниците разпределиха и остатъка от даренията - 6 хладилника, 6 перални, 3 електрически печки и 27 прахосмукачки.  На днешната си сесия местният парламент в Карлово прекрати..

публикувано на 27.06.24 в 15:47