Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влак прегази човек на жп моста на Коматевския възел

| обновено на 23.08.21 в 12:15

Сигнал за прегазен човек от  товарния влак София-Бургас е получен към 9.20 тази сутрин в пловдивската полиция. 

Трагичният инцидент е станал  на жп линиите на моста на Коматевския възел.

Полицията извършва оглед за установяване на самоличността.

Засега няма данни за причините за произшествието. 

От БДЖ съобщиха, че е имало инцидент с влака  София - Бургас, където човек е изскочил внезапно на релсите меду гарите Пловдив и Стамболийски. 

По тази причина се очаква закъснение на влаковете в това направление.

Бързият влак, тръгнал от София в 6,35 ч., престоява в гара Пловдив и ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че става дума вероятно за самоубийство, след като мъж е пресякъл железопътната линия.

На пътниците, които са били във влака, ще бъде осигурен допълнителен транспорт.

„Стотина човека са пътниците, като тези, които пътуват за Пловдив, са се прехвърлили на друг влак, създадена бе такава организация. Но за пътниците, които са на по-дълго разстояние, може би ще се наложи да изчакат до приключването на следствените действия“, каза Петко Александров от БДЖ.

Той добави, че е осигурена вода за хората във влака.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шофьор помете майка с две деца в количка

Кола блъсна майка с две деца в количка, жената и едното от тях  са в болница.  Инцидентът е станал  на  бул. "Руски“ в Пловдив в ранния следобед,  в отсечката  между Централна гара в посока Бунарджика.  Там  електромобил "Хюндай“ не успял да спре навреме и ударил неправилно пресичащата пътното платно 48-годишна пешеходка. Тя бутала детска количка..

обновено на 25.09.24 в 15:07

Археологията няма да попречи Бетонният мост да е готов до Коледа

Срокът за изграждането на новия Бетонен мост в Пловдив няма да бъде променен, заради изискването проектът за съоръжението и за модернизация на жп линията да бъде съглусван от НКЖИ с Националния институт за недвижимо културно наследство във връзка с откритите това лято археологически находки. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Емил Манчев,..

обновено на 25.09.24 в 13:45

Откриха 78-ото издание на Международния технически панаир в Пловдив

"Това издание на Международния технически панаир е посветено на секторите от индустрията, които стават всички по-важни за икономиката - енергетика, дигитални технологии, строителство, както и индустрии, свързани с развитието на кръговата икономика". Това каза при откриването на изложението в Пловдив заместник-министърът на икономиката Давид Сукалински...

публикувано на 25.09.24 в 13:43

Девет училища в областта с нови директори

Регионалното управление на образованието-Пловдив оповести резултатите от проведените конкурси за директори на училища в областта. Работилият като експерт в РУО-Пловдив Любен Жилков от тази учебна година е директор на Основно училище "Отец Паисий" в Асеновград. Другите избрани ръководители на учебни заведения в региона са: Павлин Жеков - ОУ„Св. Княз..

публикувано на 25.09.24 в 13:24

"Зелена светлина" за югоизточния обход на Пловдив

Започва доизграждането на югоизточния обход на Пловдив. Трасето, което е в участъка от пътен възел Скобелева майка до изграденото кръгово кръстовище на пътя за Асеновград, е с дължина приблизително 5 км.  С изграждането на отсечката транзитният трафик, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград в посока Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от Пловдив...

обновено на 25.09.24 в 11:04