Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Wrong Fest за втори път в Пловдив

Деветото издание на фестивала за алтернативна и съвременна музика Wrong Fest стартира този уикенд в Пловдив. В два дни, на 4-ти и 5-ти септември, фестивалът ще стане домакин на 14 групи на български и чуждестранни изпълнители, сред които сръбски, турски, руски и австрийски.  Мястото на провеждане е Гребният канал, при кулата на финалния комплекс.

Това е второто издание на алтернативния фест в града под тепетата, каза организаторът Никола Николов.

По време на тези два дни, изпълнителите ще се качат на две сцени, иронично наречени Right и Wrong.

На сцената ще излязат DUB FX, Llalar (TR), Mother’s Cake (AU), Shortparis (RU), Gaye SU Akyol (TR), а от българска страна – Стругаре, Pistamashina, BrazzVilliDJ, Mind Trips, Krekhaus итн.

Миналогодишното издание на музикалния форум събира над две хиляди души. Тази година това число се очаква да достигне до три хиляди. Организаторите споделят, че желаещите да участват в това музикално изживяване са много повече, но съгласно мерките, фестът ще се проведе при 30% капацитет.

По време на двудневния фест ще има съпътстваща програма, която ще продължи до националния празник 6-ти септември.

Организаторите споделя, че и подготовката за десетото издание на фестивала вече е започнала. Очаква се той да се проведе в първите дни на месец юли следващата година.

Цялото интервю с организатора Никола Николов слушайте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предстои "Музикално пътешествие" 2

С камерният концерт "Музикално пътешествие" 2, Сдружение "Изкуство във времето" приключва своя четвърти творчески сезон. Образователният концерт се осъществява с помощта на Община Пловдив и със съдействието на СУ "Христо Г. Данов", в чийто салон за изкуство ще се проведе, на 5 юни (сряда).  "Ще посетим много държави, за да се срещнем със..

обновено на 04.06.24 в 14:21

Свилена Тенева с изложба, вдъхновена от стиймпънка

Галерия „Възраждане“ представя първата по рода си в салона изложба, вдъхновена от стиймпънк културата – „Бъдеще в минало време“. Автор е младата художничка Свилена Тенева, за която тази изложба е дебютна за Пловдив. Свилена Тенева е родена през 1987 г. в град Стара Загора. Завършва Национална Художествена гимназия за изящни изкуства „Цанко..

публикувано на 04.06.24 в 11:54

Соня Йончева сe завръща в Пловдив с операта „Тоска“

Соня Йончева сe завръща в родния Пловдив за концертна гала с операта „Тоска“ от Джакомо Пучини в Античния театър.  На сцената ще и акомпанират оркестърът и хорът на Пловдивската опера, а съпругът на оперната дива Доминго Хиндоян застава на диригентския пулт. „ В Античния театър – това  толкова магично място ще почетем в един и същи ден..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Започва фестивалът "Made at the Academy" на АМТИИ

Пет впечатляващи арт събития представя в рамките на четвъртото си издание фестивалът Made at the Academy  на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Началото е на Римския стадион с откриване на изложбата „Академия 6.0 – 60 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство..

публикувано на 04.06.24 в 07:15

Нов живот за водните мозаечни фигури пред ДКЦ-V

Приключиха дейностите по реставрация и възстановяване на авторската мозаечна композиция на големия български творец Трифон Неделчев пред ДКЦ-5 в район "Тракия". Мозаечната композиция е във водната площ пред поликлиниката и е изработена през 1980 г.  В процеса на работата Трифон Неделчев възстанови, както над 40- годишните следи на времето, така и..

публикувано на 03.06.24 в 15:25