Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив не спази забраната за работа на нощните клубове

| обновено на 08.09.21 в 14:08


Наложените преди ден по-строги мерки срещу коронавируса не бяха изпълнени, въпреки проверките на полицията и здравните власти. Три от нощните клубове в Пловдив обявиха предварително, че ще продължат да работят въпреки забраната за работа след 23 часа.  

Минути след това в един от тях, в район „Тракия“, бе извършена полицейска проверка от двама служители на реда с патрулна кола. Тя приключи с предупредителен протокол, а след това заведението започна да допуска клиенти.  

Около полунощ с полицейски бус пристигна и втори екип проверяващи - четирима полицаи и двама служители на здравната инспекция. Втората инспекция продължи около час и приключи с констативен протокол, а заведението продължи работа до малките часове на нощта.

"Съставиха констативен протокол за неспазване на заповедта за ограничено работно време и поискаха до дни да представим документи за имунизацията на персонала и категоризацията на заведението", уточни салонният управител Венета Райнова.

Те сега ни затварят без абсолютно никаква алтернатива. 200 души в заведение, което може да се контролира и да се спазват всички мерки,  не е нещо по-различно от 200 души в хипермаркет, каза управителят на клуба Радослав Чилингиров. Той изрази готовност да въведат и достъп чрез сертификат за ваксиниране, ПСР тест или документ за преболедуване.

За клиентите, предимно младежи, не се изискваше носенето на маски, а напълно ваксинираният персонал носеше такива. Сред тях имаше и хора, дошли не само да се забавляват, а да подкрепят исканията на собствениците на нощните заведения.

Другият нощен клуб в близост не работеше, но се очаква да бойкотира забраната в четвъртък, тъй като работи само в края на седмицата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Украйна има право на ядрено оръжие за защита

Украйна или ще стане член на НАТО или ще създаде ядрено оръжие – това заяви президентът В. Зеленски в Брюксел след заседанието на Европейския съвет в което той участва. Там Зеленски представи плана си за победа във войната с Русия. Има ли наистина бившата съветска република страната такава възможност? Да, може да го стори, тъй..

публикувано на 18.10.24 в 17:17
Първан Симеонов

Притеснявам се дали хората ще отговарят честно на екзитпола

На тези избори много се притесняваме от това колко искрени ще бъдат анкетираните за екзитпола, както и дали системно няма да отказват респонденти от една и съща политическа сила. Подобно явление е изключително притеснително предвид напрегнатата ситуация в разделен политически сектор. Това коментира социологът Първан Симеонов от „Галъп..

публикувано на 18.10.24 в 16:41

Годните за пиене води у нас са под средното ниво в Европа

Две трети от водните ресурси в Европа са замърсени с химикали.  Само 37% от езерата и реките в Европа отговарят на критериите за добро екологично състояние. Това предупреждава  Европейската агенция за околната среда в доклад, публикуван тази седмица.  В доклада обаче не са анализирани данните за България , тъй като страната ни все още не е..

публикувано на 18.10.24 в 16:17

Открит навреме, ракът на гърдата не е присъда

За поредна година в месеца за борба с рака на гърдата Фондация „Грижа за живот България“ организира информационна кампания като темата на инициативата този път е не само битката със заболяването, но и духовно оцеляване, и физическо преодоляване на диагнозата.  В програма "Точно днес" п редседателя на организацията Ивелина Радева припомни, че целта..

публикувано на 18.10.24 в 09:59

Радиото са хората, но те не са финансово стимулирани

С три гласа "за" и два "против" Съветът за електронни медии избра днес за генерален директор на Българското национално радио Милен Митев. Той поема поста за втори мандат през следващите три години.  Радиото ще защитава журналистите си Радиото това са преди всичко хората . Те създават неговия облик и неговия дух. Затова едно от най -..

публикувано на 17.10.24 в 15:10