Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът насрочи Конгрес на 12 октомври, БФС не иска

Димитър Бербатов
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд насрочи Конгрес на Българския футболен съюз на 12 октомври.

Решението е взето на база искане на минимум 1/3 от клубовете, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес.

Искането бе отхвърлено преди седмици от Изпълкома на БФС, след като бяха открити някои несъответствия в документите. Съдът обаче не установи подобни несъответствия и прие искането като законосъобразно.

Според решението на съда Конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Самият Димитър Бербатов разкри, че вече е информирал УЕФА и ФИФА за решението на съда, че се надява двете организации да изпратят свои наблюдатели на 12 октомври, а самият Конгрес да бъде прозрачен и открит за цялата общественост.

Редовният конгрес на Българския футболен съюз ще се състои на 18 март 2022 година, това пък реши днес Изпълнителният комитет на организацията, само няколко часа след решението на съда.

Заседанието продължи съвсем кратко и на него Изпълкомът потвърди решението си от август месец, че на 18 март следващата година ще има редовен конгрес, който ще се проведе от 10.30 часа в София, Национален дворец на културата, зала №3.

От БФС изтъкват, че днешното решение е взето единодушно. До потвърждаване на решението от предишното заседание на Изпълкома се стигна, след като предишното бе обявено за невалидно от Агенцията по вписванията. Този път покана за Изпълкома получи и Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов и не бе допускан до последните заседания на ръководството. В края на миналия месец също така Агенцията по вписванията вписа Борислав Михайлов отново като президент на БФС, така че решението от днешното заседание би трябвало да бъде прието.

За момента не е ясно как решенията на СГС и Изпълкома на БФС ще се съвместят и дали ще се проведат два конгреса в рамките на няколко месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мариета Милошева

Изкуственият интелект – ежедневие и реалности

Новите технологии и изкуственият интелект се развиват непрекъснато, и се намесват във все повече области на живота ни. Според Уикипедия, теорията на изкуствения интелект се основава на хипотезата, че основно човешко качество като интелигентността, може да бъде описано с достоверна точност така, че да бъде симулирано от машина. Теориите,..

обновено на 29.05.24 в 16:22

Локо започва лятна подготовка на 17 юни

В неделя "Локомотив" (Пловдив) завърши сезон 23/24, а от днес играчите са в почивка. По предварителен план “черно-белите” трябва да се съберат за първа тренировка на 17 юни. Локомотив ще замине на подготвителен лагер в Боровец от 23 юни до 7 юли. До този момент са уредени две проверки – срещу "Берое" на 22 юни и "Пирин" на 6 юли. Стартът на Първа..

публикувано на 29.05.24 в 13:09
Проф. Джузепе Бозети

Проф. Джузепе Бозети поема школата на ВК "Марица"

Джузепе Бозети е новият директор на школата на ВК "Марица" (Пловдив) от новия сезон. Един от най-успешните треньори на италианската и европейска младежка сцена поема школата на волейболния клуб. Проф. Бозети се счита за гуруто на волейбола за подрастващи в Италия. Многократен шампион на клубно и национално ниво и европейски шампион с Италия, като за..

публикувано на 29.05.24 в 12:36
Георги Минчев се бори отново да проходи

Ветераните на "Ботев" и Локо с 2:2 благотворително

Легенди на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" завършиха 2:2 в благотворителен мач. Срещата се игра на футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“, като всички събрани средства ще отидат за лечението на Георги Маринов, който се бори да проходи отново.  Двубоят се превърна в истинско шоу, като на терена бяха именити фигури за пловдивския футбол като Марин..

публикувано на 29.05.24 в 10:28
Христо Крушарски

Крушарски с призив за финансова помощ за Локо от хора и фирми

Отборът на "Локомотив" (Пловдив) изпрати отминалия сезон на официална вечеря снощи.  На нея присъстваха собственикът, ръководството, представителният и вторият тим на "Локомотив". Събирането беше инициирано от Христо Крушарски. След срещата самият той пожела да се обърне и към футболната общественост: "Първо искам да започна с благодарности към..

публикувано на 28.05.24 в 17:25