Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Четирима здравни работници са сред новите с Ковид в Пловдивска област

222 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за изминалото денощие. Сред новодиагностицираните са лекар, медицинска сестра, клиничен лаборант и санитарка.

Хоспитализираните пациенти от областа към днешна дата са 518, като 64 ма от тях са на  на интензивно лечение, а 43- ма  са интубирани.

13  души са починали през последните 24 часа. Те са на възраст от  52 до 89-годишна възраст и всички са с придружаващи заболявания, уточнява справкат ана РЗИ.

През изминалото денонощие от Центъра за Спешна медицинска помощ са отговорили на 222 повиквания. От тях 35 са свързани с COVID-19.


Още от категорията

Институциите в Пловдив декларират готовност за зимата

Пловдивска област е в пълна готовност да посрещне зимата, съобщи областният управител Ангел Стоев, позовавайки се на доклади на общините, Пътното управление и полицията.  Институциите уверяват, че е осигурено  почистването на пътищата и улиците, гарантирана е работата на здравните и учебните заведения, както и доставките на стоки и услуги в случай на..

публикувано на 01.12.22 в 11:36

Всички искат трафикът до Водната палата да се облекчи, но пробивът остава спорен

При засилен интерес тече общественото обсъждане на проекта за пробива под Водната палата в Пловдив. Около 50 души присъстват в залата, тук са бивши и настоящи общински съветници, кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете Величко Родопски, Тодор Чонов и Пламен Райчев. Дискусията откри кметът Здравко Димитров, който подчерта, че срещата е важна, а..

публикувано на 01.12.22 в 11:17

Оперират пострадалия машинист на дерайлиралия влак

Машинистът, който пострада вчера при падането на скална маса върху влака София - Бургас по Подбалканската линия, има травми в областта на гръбнака и му предстои операция на гръбнака, съобщиха от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.  Машинистът беше приет в болницата снощи и лекарите съобщиха, че е контактен. Направени са му изследвания, снимки, минал е..

публикувано на 01.12.22 в 10:35

Затвориха прохода Рожен за камиони над 12 тона

Ограничава се движението на моторни превозни средства с маса над 12 т с ремаркета и полуремаркета през похода Рожен, поради снеговалеж и снегопочистване,  съобщиха от Областното пътно управление в Смолян.  Над 1500 м надморска височина вали слаб сняг. Там температурите са минус три градуса.  Пътните настилки през останалите проходи своевременно се..

публикувано на 01.12.22 в 09:56

Община Карлово поема линиите на „Хеброс бус" до края на месеца

От днес в община Карлово влиза в сила ново, временно разписание на автобусите по 3 направления - от Карлово до Клисура, до Войнягово и до Климент, както и в обратна посока.   Транспортът се организира от общината, тъй като преди месец превозвачът „Хеброс бус“ отказа да изпълнява задълженията си по договора за превоз на пътници. Временното..

обновено на 01.12.22 в 06:48