Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с уникален концерт в Пловдив

Intelligent Music Project готви голям концерт на Античния тетатър в Пловдив на 25 септември. В него ще се включат отново звездите на „Рейнбоу“ Рони Ромеро и на „Назарет“ Карл Сентанс.

С концерта се закрива лятното турне на групата на доктор Милен Врабевски, което започна също от Пловдив. Той подчерта, че решението е взето, тъй като в града на тепетата е най-вярната публика на Intelligent Music Project.

Имам голяма слабост към Пловдив. Не само, защото жена ми е от този град, но и тук е най-големият ни фен клуб. Енергията на почитателите ни зарежда. И получаваме това удовлетворение, което заслужава всеки добър музикант. Ще се радвам да бъдем заедно на 25 септември на Античен театър-Пловдив. Ще бъдете изненадани от енергията на групата“, заяви създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.


Той изтъкна, че музикантите от групата работят перфектно и свирят все едно, че са били заедно от 30-40 години. На пловдивска сцена ще видим Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Лина Никол, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Самуел Ефтимов, Рони Ромеро и Карл Сентанс.

„Карл Сентанс е изключителен вокалист, който прави страхотни интерпретации на парчетата ни, дава всичко от себе си на сцената и се получава много добре“, категоричен е доктор Милен Врабевски.

Групата ще изпълни специална селекция от най-добрите парчета от последните албуми. Рони Ромеро ще изпълни и песен в памет на Джон Лоутън - първия вокалист на супергрупата.

Intelligent Music Project готви нов албум

„Започваме следващата форма на надграждане в съвместната ни работа, а тя е да композираме, да създаваме парчета заедно. Бисер Иванов, Иво Стефанов и Рони Ромеро ще пуснат две парчета, които аз продуцирам. Тоест - няма да напиша всичко в този албум. Смятам, че това съавторство допринася за разнообразието, за нови изразни средства, за даване на път на изключителните музиканти в групата, които да намерят себе си и своята връзка с публиката“, сподели доктор Врабевски.

Седмият албум на Intelligent Music Project ще бъде посветен на безусловната обич. Очаква се турнето да продължи през зимата. В него ще се включи световноизвестният барабанист Саймън Филипс, който ще е музикален продуцент на седмия албум. Основният вокалист ще е Рони Ромеро, но участие ще има и Карл Сентанс.

Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветан Лазаров с нюансите на светлината в "Аспект"

Галерия „Аспект“ представя художника Цветан Лазаров и неговата експозиция „Светът между черното и бялото“. Тя съдържа 29 платна, подчинени  на идеята за светлината и нейното отсъствие, рисувани през последните две години. „Парадоксално, но това е най-цветната ми изложба досега“, казва авторът, който има над 30 самостоятелни изложби в..

обновено на 15.05.24 в 16:04

„Видения“ на Илия Йончев в „Червеното пони“

В галерия „Червеното пони“ в Стария град се открива изложба „Видения“ на Илия Йончев. Авторът се представя с 15 маслени платна, рисувани през последните 2 години.  В тях художникът използва мъгливия есенен пейзаж, за да одухотвори чудатите си фигури, които знаят своя път през мъглата, макар да си помагат с компаса на романтиката. „В една..

обновено на 15.05.24 в 16:04

Тракийската гробница до град Ветрен вече може да се посети

От месец май Тракийската гробница край Ветрен , община Септември може да се посещава. За Европейската нощ на музеите тази събота ще се проведе беседа в гробницата, която датира от IV Век пр. Хр.  125 000 лева бяха отпуснати за  дейностите по консервация, реставрация и социализация на обекта.  Всички дейности бяха реализирани с финансовата..

обновено на 15.05.24 в 16:03

Вижте номинираните за награда "Пловдив"

Станаха ясни номинираните за награда „Пловдив“ – най-високото отличие, което се връчва на дейци на пловдивската култура в навечерието на 24 май. В раздел „Литература“ приза си оспорват Ина Иванова за сборника с разкази „И винаги любовта“, Антон Баев за романа „Мария от Охрид“ и Тодор Костадинов за сборника „Разкази против забрава...

публикувано на 15.05.24 в 14:53

Пролетен концерт "През чудния месец май"

Традиционният пролетен концерт "През чудния месец  май" ще даде Сдружение "Изкуствоо във времето". Тази вечер, във фоайе Изкуствотека на НБ "Иван Вазов", от 19ч. ще звучат произведения от Йохан Себастиан Бах, Волфганг Амадеус Моцарт, Жорж Бизе, Джакомо Пучини, Фриц Крайслер, Франк Бридж, Мелани Бони, Петър Христосков, Парашкев Хаджиев и Петър..

публикувано на 15.05.24 в 14:03