Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Капана дог“ за месеца на безстопанствените животни

| обновено на 30.09.21 в 17:06

"Всичко във Вселената е подредено в йерархии. Живите същества, заемат точно онова място в биологичните системи, където могат не само да оцеляват, но и да доставят материал за оцеляване на другите видове."

„Капана дог. На кафе с куче“ е събитие на Общинския приют „Приятел завинаги“, с управител д-р Веселин Бекирски, по повод Международния месец на безстопанствените животни, октомври. Събитието е на 3-ти октомври, на сцена „Ядрото“ в Капана. Началото е в 11 часа. 

Служители на приюта и доброволци, заедно с кучетата, ще бъдат на откритата сцена, като всяко куче ще има табелка с името му и информация, откога е в приюта. Поема го доброволец, който се разхожда с него из Капана, говори с хората, представя го. Финалната цел е кучетата да бъдат осиновени, да намерят своите стопани и нов дом. 

Искаме хората да разберат, че имат възможност да спечелят нов приятел. Всеки може да дойде в приюта, да се запознае с кучетата, да си поиграе с тях и да открие своя нов приятел, до живот. Искахме да отбележим, по подобаващ начин, Международния месец на безстопанствените животни. Затова, решихме да стартираме със събитие, с което да привлечем вниманието на гражданите на Пловдив. Когато има подобно публично събитие с изненада разбирам, че има хора, които дори не знаят, за съществуването на приюта, казва д-р Веселин Бекирски.

Следващият ден, 4-ти октомври, ще бъде "Ден на отворените врати". Традиционно на тази дата, Световния ден на безстопанствените животни, приютът организира специално отбелязване. Тази година, са поканени доброволци от движението „Пловдив чете“, които да четат приказки, стихотворения, есета посветени на животните. Поканени са и децата от Сдружение „Паралелен свят“, с които Общинският приют „Приятел завинаги“ са направили календар и работят с тях благотворително. Началото е в 10 часа. През целия октомври, ще има регулярни събития, като старт дават „Капана дог“ и „Ден на отворените врати“. 

В момента, в приюта има сто кучета. Тази година, осиновените са 166. Целта е до края на годината, осиновените кучета да станат 200. Приютът е отворен всеки ден, от 9.00 часа.

Още по темата от д-р Веселин Бекирски, гост в предаването „Вход свободен“. 

Чуйте, в прикачения файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Загубихме голямо име! Починал е Божидар Статев!

"Небето заблестя по-ярко с още една звезда! Почивай в мир, Божидар Статев!", пише на неговия фейсбук профил. Статев е известен пловдивски спортен журналист и волейболист. Завършил е Механотехникума в Пловдив и СУ "Свети Климент Охридски" - специалност "Българска филология".  Дългогодишен състезател е на "Локомотив" (Пд) и националния отбор на България...

публикувано на 21.05.24 в 18:04

Ботев (Пловдив) се похвали с четирима юношески национали

Четирима юноши на Ботев (Пловдив) бяха повикани за националния отбор на България до 19-годишна възраст. Силните игри на Димитър Папазов, Ивайло Видев, Велиян Видолов и Димитър Диклиев не останаха незабелязани от треньора на тима Йордан Петков. Четиримата ще се включат в лагера на България U19 от 3 до 10 юни в Румъния, където националният тим ще изиграе..

публикувано на 21.05.24 в 17:54

Славия победи с 3:1 Ботев (Пловдив)

Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото място в класирането, даващо право на участие в бараж за Лигата на конференциите. Славия постигна победата въпреки, че игра повече от полувреме с човек по-малко. Още..

публикувано на 21.05.24 в 09:28

БФС със солидна глоба за Локомотив

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията след 33-ия кръг на efbet Лига.  ЦСКА и Локомотив Пловдив ще плащат най-големите глоби от по 4300 лева. Левски е глобен с 3300.  Решения  -  2 0 . 05 .2024 г. 33-ти кръг ППЛ С предупреждения – 25 състезатели Със спиране от състезателни   права..

публикувано на 20.05.24 в 18:05

Крумовград ще играе в ''Коматево'' и през следващия сезон

ФК Крумовград е постигнал разбирателство с ръководството на Ботев (Пловдив) и през следващия сезон отборът отново ще домакинства на базата на „канарчетата“ в квартал Коматево. „Скъпи крумовградчани, Радостни сме да ви съобщим, че през следващия състезателен сезон нашият отбор отново ще играе домакинските си срещи на спортен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 20.05.24 в 17:58