Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха движението по пътя за Кръстова гора

| обновено на 02.10.21 в 13:54

От 1 октомври възобновиха движението по пътя Югово – Лъки, по който се стига до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. 

Трафикът се пуска с временна организация и работата по трасето продължава с довършителни дейности - попълване на банкети, полагане на хоризонтална маркировка и пътни знаци. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

31 км участък от Югово до границата с област Смолян е с нова асфалтобетоновата настилка, ремонтирани съоръжения, укрепени и обезопасени скатовете, подобрено отводняване.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

МОН дава на всички по 4 точки за "проблемната задача" в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 13:39

С 9-10% годишно растат жертвите на домашно насилие в Пловдив

В Пловдив отвори врати Регионален център за консултиране към местната Адвокатска колегия , след като общината предостави безвъзмездно помещения в Дом „Левски“. „Заедно с Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие, оказваме помощ на нашите съграждани, които имат нужда в социален, икономически и психологически аспект“ – заяви..

публикувано на 21.05.24 в 12:46

До 5 години закриват складовете с негодни пестициди в Пазарджишко

До края на 2029 г. в област Пазарджик ще бъдат закрити всички складове, които съхраняват негодни и излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Обезвреждането им ще се извърши в специализирани инсталации в рамките на Швейцарско–българска програма за сътрудничество. За периода от 2015 до 2019 година в област..

публикувано на 21.05.24 в 10:31

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54

Почитаме Св. Св. Константин и Елена

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос.  Историята помни римския император Константин Първи като Велики, а Църквата го възпява като "апостол между царете". Възпитан в езичество, след едно..

обновено на 21.05.24 в 08:23