Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тайнствен отмъстител "дамгоса" колата на пловдивчанка

Снимка: Снимката е илюстративна

Пловдивчанка е потърсила полицейска помощ след като открила колата си, марка „Хюндай“, със сериозни увреждания.  Автомобилът бил паркиран пред жилището и в ж.к. „Христо Ботев“. 

На сутринта жената видяла, че колата е със строшено предно стъкло, страничните огледала, с одрана боя и надраскана със спрей. След подробни показания от нейна страна, за евентуално лично отмъщение, криминалистите от Първо РУ са започнали издирване на извършителя по горещи следи. 

Междувременно, продължават  случаите на заловени пияни и дрогирани шофьори в Пловдив и региона. 

Два часа след полунощ на ул. „Крайна“ в Столипиново  автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Форд“, който криволичел по улицата и освен това се оказал  без регистрационни табели. Колата управлявал 31-годишен пловдивчанин от квартала.  При проба с дрегер е  установено наличие на алкохол в кръвта му над 2,4 промила. Мъжът е бил веднага арестуван. 

При подобен случай в с. Старосел хисарски полицаи проверили 62-годишен шофьор, който също привлякъл вниманието на  патрула със съмнително шофиране.  Подозренията се оказали основателни, тъй като тестът с  „Драг чек“ – за наркотици, се оказал положителен. Мъжът е задържан за 24 часа с образувано досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44

И Перущица влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това решение беше взето с пълно мнозинство от всички общински съветници. С присъединяването на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-доброто постижение от създаването му. Във фонда членуват и хотелиерски и туристически компании.

обновено на 04.05.24 в 15:44

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 15:44