Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поетесата Надежда Тричкова с наградата на Радио Пловдив

Надежда Тричкова бе отличена с наградата на Радио Пловдив за млад поет на конкурса "Добромир Тонев". На церемония в културен център „Тракарт“ отличието обяви директорът на радиото Чавдар Каришев. Надежда Тричкова

Първа награда в конкурса не се присъжда. Две втори награди журито присъди на Андриaн Захариев и Йорданка Белева. Tрета награда получи Ана Петрова, а отличието на Тони Симидчиева е за Антонина Георгиева.

Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ е учреден през 2011 година от група приятели на поета по повод 10 години от неговата кончина. По-късно провеждането му е преместено в навечерието на рождената му дата.

Наградите за поезия в конкурса са осигурени от община Пловдив, Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и хотелиера Тони Симидчиева.

Ежегодно Радио Пловдив връчва наградата за млад поет.






БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Програма „Читалища“ на Община Хисаря финансира пет проекта

В навечерието на празника на духовността - 24 май, пет читалища от община Хисаря ще получат средства по програмата за финансиране на проектни предложения за 2024 година. Това съобщи заместник-кметът Таня Марковска и разказа повече за проектите и дейностите, които ще бъдат подпомогнати. Литературният конкурс „Отечество, не си ли достойно за..

публикувано на 23.05.24 в 09:52

Специалната награда "Пловдив" получи Йордан Велчев! Честито!

На официална церемония в Драматичен театър-Пловдив се връчват наградите „Пловдив“. Отличията са в 12 категории в различни сфери на изкусвото и културата. Специалната награда "Пловдив" връчи пловдивският кмет Костадин Димитров и тя отиде при Йордан Велчев.   "Аз съм изключително развълнуван. Но винаги съм мислил, че ние, всички пловдивчани, дължим..

обновено на 23.05.24 в 06:36

С две представления празнуват "Шарж"

Две представления с вход свободен са предвидили младите актьори и ръководители на Театрална къща "Шарж", за да отпразнуват своя четвърти рожден ден. Захарина Тонева и Георги Димов ръководят две групи - една за деца и друга за тийнейджъри, а отскоро Театрална къща "Шарж" има и своя редовният курс по Импровизационни умения.  Първата пиеса част от..

публикувано на 22.05.24 в 14:02

Великите европейци - Джефри Чосър

Като споменах прочутата древна обител в Кентърбъри, накъдето през една луда пролет се отправят героите на Джефри Чосър – ето и малко исторически и географски бележки за онова време и място. След битката при Хейстингс през ХІ век норманите на Вилхелм - или Уйлям - Завоевателят превземат Англия. Тук те се смесват с датските викинги,..

публикувано на 22.05.24 в 10:10

Веселин Куртев се завръща в галерия "Савов" с нова изложба

Художникът Веселин Куртев открива изложба рисунки в галерия „Савов“ от 18:30 ч. Тя носи името „Зарвъщане“ и се състои от 25 изчистени и концентрирани картини. Те разделени в три цикъла. Един от циклите е повлиян от албума на музиканта Теодосий Спасов „Рибите се моят за дъжд“. Рисунките са рисувани през последните 2 години.  Изложбата „Завръщане“..

публикувано на 22.05.24 в 07:22