Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масов бой завърши с потрошени къщи и коли в Христо Даново

| обновено на 26.10.21 в 13:22

Междусъседска свада в село Христо Даново завърши с материални щети по две къщи и четири автомобила, а шестима участници са задържани в полицията.  

Скандалът избухнал между две фамилии в селото, като в резултат на напрежението  се стигнало до изпочувпане на прозорци на жилищата и паркираните пред тях коли.  След получен сигнал полицаи пристигнали на място и задържали по трима мъже от двата рода. 

Образувани са две досъдебни производства, които се наблюдават от районна прокуратура. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Иван Вазово празнуват българската роза

Ден на българската роза ще се проведе за първи път в община Калояново. От 11.00 ч. в село Иван Вазово ще бъде пресъздаден ритуалът розобер, а самодейци от Ръжево Конаре и Калояново ще пеят и танцуват заедно с младата изпълнителка Елизабет Кирова. Кулминацията на празника е конкурсът за Царица на розата. В него ще участват около 25..

публикувано на 15.06.24 в 09:04

Бойко Борисов и Николай Марков стават депутати от Пловдив

Бойко Борисов и Николай Марков от "Величие" избраха да станат депутати от Пловдив - град .  Новото пловдивско лице в парламента от ГЕРБ - СДС е проф. Даниела Дженева, която бе втора в листата на 16-ти МИР. Тя е художествен ръководител на Ансамбъл "Тракия“ и майка на Кирил Велчев, председателят на Фондация “Пловдив 2019".  Другите двама..

публикувано на 15.06.24 в 08:41

В Асеновград събират опасни отпадъци в мобилен пункт

За първи път община Асеновград организира кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци.  Акцията ще се проведе от 11:00 ч. до 18:00 ч. на паркинга пред ДИП „България“.  Мобилният пункт предоставя възможност на гражданите да предадат безвъзмездно опасни отпадъци, останали в домовете им. Сред тях са: луминесцентни лампи; бояджийски..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

Автобусите с № 12, 26 и 29 възстановяват маршрутите си

Автобусните линии №12, 26 и 29 от вътрешноградския транспорт възстановяват маршрута си по общинската транспортна схема от 15 юни (събота), информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Това става възможно, след като миналата седмица приключиха строително-монтажните работи на кръстовището между бул. „Хаджи Димитър“ и..

публикувано на 15.06.24 в 08:12

В Браниполе пресъздават обичая "Арифе"

За първи път в Браниполе ще бъде пресъздаден обичаят за събиране на бонбони в  деня „Арифе“ .  На този празник вярващите мюсюлмани приготвят и раздават на приятели и съседи мекици, на бедните се раздава месо, децата  обикалят по къщите, а домакините им раздават бонбони и лакомства. Настъпването на Курбан Байрам ще бъде чествано с общоселско..

публикувано на 15.06.24 в 07:55