Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Три нови предавания в ефира на Радио Пловдив

| обновено на 31.01.22 в 15:18

От началото на ноември Радио Пловдив стартира три нови предавания. Това са развлекателното „Следобед с Едит“, публицистичното „Град под града“ и музикалното „Музика плюс“. 

И трите нови предавания залагат на актуално, интересно и любопитно съдържание, всяко в зависимост от тематичната и идейната си специфика. 

Не пропускайте премиерата на „Следобед с Едит“ на 01 ноември от 14.00 часа. Автор и водещ на едночасовото шоу е известната джаз певица и композитор Едит Унджиян, чиято позитивна и вдъхновяваща енергия ще ви усмихва, ободрява и владее всеки делничен ден от 14.00 до 15.00 часа

"Следобед с Едит" е не само развлекателно предаване, а преживяване. То разчита на живата връзка с вас, неговите слушатели. 

В него ще се инициират и популяризират социални, екологични и други градски каузи, ще се разработват теми и сюжети, които може да задавате и вие.

Още на 31 октомври стартира с пилотен брой „Град под града“. Това е авторско публицистично предаване, фокусирано върху историите и преживяванията на хората, които оставят под повърхността на големите и ежедневни новини. То ще е в ефир всяка неделя от 15.00 до 16.00 часа. Автор и водещ на „Град под града“ е Никола Николов, журналист с юридическо образование, познат и като вокалист на ъндърграунд групата TDK.

Съдържанието на „Град под града“ ще включва интервютата с различни хора, които представят битието на разнообразни браншове и организации, част от гръбнака на съвременното общество, който обаче остава встрани от вниманието на официалните новинарски емисии и предавания. Това са ъндърграунд активисти, графити-артисти, некомерсиални музиканти, таксиметрови шофьори, медицински сестри, журналисти на свободна практика, дори бездомници.

В предаването ще се дискутират още вътрешни процеси и скрити тенденции в развитието на Пловдив през погледа на хората, чието мнение и визия често остават невидими „под повърхността“ за институциите и медиите.

Третото ни предложение е музикалното предаване „Музика плюс“, което заменя в ефир досегашното „МР3 формат“ в понеделник и четвъртък от 10.00 до 11.00 часа.

„Музика плюс“ предлага ново съдържание – повече теми и идеи, любопитни и интересни факти, свързани с българските изпълнители и тяхната нова продукция. То ще информира също така за живота на музикантите извън музиката и сцената.

В „Музика плюс“, наред с хубава поп и рок музика, акцент ще е активността на пловдивските групи и гостуващи в града изпълнители. Предаването ще продължи традицията на „МР3 формат“ да предлага и най-доброто от ретро музиката в България и света.

Водещи на „Музика плюс“ са Милко Петров и Мария Стоева.


Галерия

Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21