Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Симидчиева в "Добро утро, ден!"

| обновено на 05.11.21 в 17:08

Тази седмица мерим солта, пипера и захарта в менюто от житейски уроци на Тони Симидчиева. Ресторантьор, предеседател на Регионалната занаятчийска камара, меценат, пловидивчанка с усет за града и с активност на гражданин.  Майка на 3 деца.

Говорим  за съдбата, за обществото, което напоследък е повече сбор от единици, слушаме истории от Пловдив през Амстердам до село Проглед в Родопите. 

Говорим  и за доверието, питаме се защо не се учим на съпричастност, защо е важно като си подреди къщичката, човек да погледне по- широко и да допринесе и за другите.

Описвайки себе си, Тони Симидчиева го прави с две думи "Обичащ човек".  

Слушайте петте епизода на разговора с всичко, което си казахме за "Добро утро, ден!"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27

Инспекторите от ДАИ протестират, изпитват 50% + 1 от курсистите

Безсрочна ефективна стачка започнаха служителите и инспекторите от ДАИ - Пловдив. Те са на работните си места, но извършват минимален обем работа по обслужване на клиентите, издаване на административни актове и документи.  На входа на агенцията и на вратите на кабинетите има разлепени уведомителни табели с надпис „стачка“, „равен труд, равни..

публикувано на 27.03.24 в 11:22

Предсрочните избори ще затвърдят статуквото

„Ако политическата ситуация у нас остане нестабилна и след извънредни парламентарни избори, в икономически план това ще означава забавено развитие, по-висока инфлация от тази, която трябва да имаме, нерешаване на проблемите. Изборите само затвърждават статуквото на олигархията и начините да печели и краде от всички хора“, това заяви в интервю..

публикувано на 27.03.24 в 10:22

ПП-ДБ веднага ще върнат втория мандат, целта е избори 2 в 1

„На теория има още цели два мандата. На теория има възможност за преговори, най-малко една седмица между втори и трети мандат, и после още много време при довършване на третия, но всичко това е на теория. На практика след заявките на политическите сили, днес вторият мандат ще бъде върнат. Президентът по най-бързия начин ще връчи третия, който..

публикувано на 27.03.24 в 10:04

Растат случаите на варицела и скарлатина в Пловдивско

След случаите в Северна България и при нас в Пловдивска област има повишен брой случаи на варицела и скарлатина в сравнение с предходни години, каза в интервю за предаването "Точно днес" д-р Милена Панайотова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ - Пловдив.  Тя обясни, че средно случаите на варицела са 320 на месец за януари,..

публикувано на 27.03.24 в 08:22