Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков вече не е национален селекционер

Иван Петков се оттегли като селекционер на жените
Снимка: БФВолейбол

Иван Петков вече не е национален треньор на женския национален отбор на България. Той се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига. Все още БФВолейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

"Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години. Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравена. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него,“ заяви президентът на федерацията Любомир Ганев.

"В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков - коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. - Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори - във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФ Волейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор."

Самият Иван Петков благодари на Българска федерация по волейбол и пожела успех на отбора.

"Благодаря на Българската федерация по волейбол за съвместната ни работа през последните четири години. Благодаря и на президента на федерацията Любомир Ганев за оценката за свършеното от мен и щаба ми и предложението да продължим да работим заедно.

В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми.

Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол. Благодаря ви за себераздаването - че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола.

Голяма благодарност към феновете, че даваха тази любов на отбора. Подкрепата ви е много важна, усещахме я постоянно. Продължавайте да я давате на момичетата и отбора, защото те я заслужават.

Благодаря на всеки един човек, който е помогнал в развитието на националния отбор и като цяло на женския волейбол в България

Специално благодаря на Илия Динков - първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. Дори не мога да намеря точните думи, с които да изкажа своята признателност и уважението към него от цялата си душа - за отношението, разбирането и всеотдайната му работа за развитието на женския волейбол в България. Благодарен съм за всичко, което имахме възможност да постигнем през годините - и в Марица, и в националния отбор на България.

Говорейки от свое име, всъщност говоря и от името на хората от щаба ми. Тези изключително важни за мен хора - отборът зад отбора. Но от свое име искам да благодаря и на всеки един от тях за всеотдайността и професионализма в името на националния отбор.

А, живот и здраве, ако е рекъл Господ, някой ден може да се върнем.

Успех на националния отбор!".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17
Пламена Миткова

Пламена Миткова втора в Диамантената лига в Париж

Пловдивчанката Пламена Миткова завърши на второ място в дебюта си в Диамантената лига. В поредната спирка от надпреварата - този път във френската столица Париж, световната ни шампионка за девойки до 20 г. остана на 4 см от победителката Лариса Япикино от Италия. Българката постигна резултат 6.78 от втория си опит, докато Япикино, която е сребърна..

публикувано на 08.07.24 в 12:46

Падна 37-годишния рекорд на Стефка Костадинова

Световният рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина при жените, който българката постави на Световното първенство в Рим на 30 август 1987 година, официално падна. Върховото постижение на Костадинова от италианската столица беше подобрено от най-добрата в дисциплината Ярослава Магучих от Украйна. На Диамантената лига в Париж Магучих скочи 210..

публикувано на 08.07.24 в 09:47
Локо завърши с победа планинския си лагер

Локо разби с 4:0 "Пирин" в контрола

"Локомотив" (Пловдив) завърши лагера в Боровец с разгромна победа. Пловдивчани надвиха "Пирин" с 4:0 контрола, играна в Самоков. Христо Иванов даде преднина на "Локомотив" в 12-ата минута. В 50-ата минута Мартин Хайдаров покачи на 2:0. В 65-ата минута Медвед бе съборен в наказателното поле на “орлетата” и съдията отсъди дузпа. Христо Иванов бе точен..

публикувано на 06.07.24 в 15:39