Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБ и ПП са естествени съюзници и с общи приоритети

| обновено на 14.11.21 в 21:24
Манол Пейков
Снимка: Софийски международен литературен фестивал


Издателят Манол Пейков, който е втори в кандидат-депутатската листа на ДБ в Пловдив, очаква коалицията да подобри резултатите си от чужбина и да се доближи до резултатите от юли или април. Той определи като добър резултатът на ДБ и като оптимистичен общия резултат от вота. 

Успехът на Продължаваме Промяната е важен, защото ПП  е наш естествен съюзник. "Ние прокарахме една партина, по която сега минават нови свежи лица. Това е прекрасно за България. Не изпитваме никаква ревност към резултатите на ПП", заяви Пейков. 

"ПП е естествен партньор, много по- възможен от ИТН. Между нас няма червени линии. Ние се приближаваме по всички важни приоритети накъде трябва да върви България – съдебна реформа, образование, култура.  Никога не сме настоявали за постове. Това беше един мит, разпространен от ИТН, който по- късно и те самите опровергаха. Нашата амбиция, която заявихме е, че искаме да превърнем България в най- доброто място за живеене на Балканите. Това е една амбициозна цел, но изпълнима", коментира той.

Той обясни, че е в политиката по принуда с една мотивация -  да остави на дъщеря си и на децата на България едно по- добро място за живот, в който няма корупция и има върховенство на правото. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03

Най-логично е Румен Радев да връчи третия мандат на БСП

Позициите на парламентарно представените партии по време на консултациите при президента Румен Радев може да дадат предимства или да доведат до загуби, в зависимост от резултата на парламентарния процес. В момента никой не може еднозначно да определи какво ще се случи в парламента, тъй като това ще бъде резултат от сблъсъка на всички тези..

публикувано на 27.06.24 в 11:35

Има трикове, които да заобиколят тавана на надценката за хляба

Няма опасност масовият хляб да изчезне от пазара с въвеждането на 15% таван на надценката за трите най-масови печива – бял, типов и Добруджа. Това коментира Димитър Йолтов, управител на пекарна в Пловдив. Той добави още, че по-скоро ще се прибегне до трикове с цел да се заобиколи мярката, а това ще отвори вратите за голяма спекула. Един от..

публикувано на 27.06.24 в 11:20

Политиците ни спънаха за еврозоната, повишиха инфлацията

Инфлацията в България, заради която не изпълнихме всички 4 критерия за влизане в еврозоната, е изцяло политическа. Политиците са виновни за повишаването й. Те просто не искаха да сменим валутата в началото на 2025 г. Това коментира икономическият анализатор Светозар Гледачев по повод конвергентните доклади на ЕК и ЕЦБ за изпълнение условията..

публикувано на 27.06.24 в 10:25