Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 30 с ковид в болници в Пловдив, МБАЛ "Пазарджик" е под натиск

| обновено на 18.11.21 в 15:50

262 са новите случаи на COVID-19, регистрирани в Пловдивска област днес. В болница се лекуват 30 пациенти, а на домашно лечение са 235. Сред новозаразените са една медицинска сестра, лаборант, специалист по здравни грижи и санитар. 

В 3 детски заведения в областта са установени 3 нови положителни случая. 14-дневната заболеваемост е 665,97 на 100 000 души население. 

Хоспитализираните пациенти от Пловдивска област са 772,  като 667 са неусложнените случаи, 105 са на интензивно лечение, 75 от тях са интубирани. Петима от пациентите на интензивно лечение са имунизирани срещу коронавирусната инфекция.

В резултат на COVID-19 са починали 7 души – от 75 до 88-годишна възраст. Всички са били с придружаващи заболявания и без проведена имунизация.

От РЗИ съобщават още, че наличните количества ваксини при тях са: Comirnaty – 95748 дози; Moderna – 2390 дози; Yanssen – 1755 дози. 

В Пазарджик броят на заразените с ковид намалява, но потокът на заразените към здравните заведения не намалява

Многопрофилната болница отново е пълна. "В интензивния сектор има само едно свободно легло", съобщи директорът д-р Красимир Темнилов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50

МОН дава на всички по 4 точки за "проблемната задача" в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 13:39

С 9-10% годишно растат жертвите на домашно насилие в Пловдив

В Пловдив отвори врати Регионален център за консултиране към местната Адвокатска колегия , след като общината предостави безвъзмездно помещения в Дом „Левски“. „Заедно с Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие, оказваме помощ на нашите съграждани, които имат нужда в социален, икономически и психологически аспект“ – заяви..

публикувано на 21.05.24 в 12:46

До 5 години закриват складовете с негодни пестициди в Пазарджишко

До края на 2029 г. в област Пазарджик ще бъдат закрити всички складове, които съхраняват негодни и излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Обезвреждането им ще се извърши в специализирани инсталации в рамките на Швейцарско–българска програма за сътрудничество. За периода от 2015 до 2019 година в област..

публикувано на 21.05.24 в 10:31

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54