Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киномания е в Пловдив

| обновено на 19.11.21 в 10:05

С прожекция на филмите „Младите любовници“ с Фани Ардан и Мелвил Пупо и „Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън“ – дело на Уес Андерсън с титаничен актьорски състав, в LUCKY Дом на киното Пловдив стартира филмовият фестивал „Киномания“.

Във времето до 2 декември на зрителите ще бъдат показани шедьоври на европейското кино и филми, за които очакванията са да станат сензация покрай предстоящото раздаване на наградите „Оскар“.

Сред акцентите на кинопанорамата са най-новият филм на Кенет Брана „Белфаст, двукратният носител на Оскар Асгар Фархади с новия си филм „Герой“, „Добрият шеф“ с Хавиер Бардем.

В програмата на фестивала са и няколко класически заглавия, сред които „Брак по италиански“ от 1964 г, “Домът на Гучи“ на Ридли Скот, вдъхновен от шокиращата истинска история на  модната империя, звездни актьори като Ал Пачино, Лейди Гага, Марион Котийар, Изабел Аджани, Катрин Деньов, Жюлиет Бинош и др.

Фестивалът е част от Културния календар на града за 2021 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фотографът Минко Михайлов разказва за Куба в снимки

В Дома на културата „Борис Христов“, тази вечер ще бъде открита изложбата „Куба на фокус“  на фотографа Минко Михайлов. Предстои едно вълнуващо пътуване, което ще потопи публиката в магията на тази уникална карибска страна, уловена през обектива на един от най-добрите български фотографи. Чрез серия от вдъхновяващи снимки, фотоизложбата разкрива..

публикувано на 24.09.24 в 11:51

Преге - предаване за света на книгите, 21 - 27 септември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 21.0 9 .202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Томас Ман. Смърт във Венеция и други новели. 330 стр., тв. к., ок.6А, Колибри, 2024г. Витолд Гомбрович. Фердидурке. 354 стр., ок. 5А, Нике, 2024г. Алис Мънро...

публикувано на 24.09.24 в 10:11

Двама автори показват скулптура и живопис в галерия "Възраждане"

„Паралелни светове“ е названието на изложбата в Галерия „Възраждане“, която представя двама автори Димитър Чонов - скулптура и Марио Базел – живопис. Димитър Чонов е утвърдено име с автентичен разпознаваем почерк. Има редица самостоятелни изяви и множество участия в общи представяния и симпозиуми в страната и чужбина. Създава сюжети от..

публикувано на 24.09.24 в 07:02

Ансамблите „Тракия“ и „Странджа“ с общ концерт на Античния театър

Ансамблите „Тракия“ и „Странджа“ ще зарадват пловдивчани тази вечер от 19.00 ч. с общ концерт спектакъл на Античния театър. Организатор е Община Пловдив, а входът е свободен. Събитието носи заглавие „Фолклорни вдъхновения“ и е част от празничната програма с участници от Бургас, които гостуват в Пловдив на базата на подписаното „Споразумение за..

публикувано на 23.09.24 в 07:14

Емилия Каменова гостува в "Срещи" тази събота

Творци срещу творци или литературните войни в българския културен живот.  Веднага подсказвам - не сме уникални.  Слушайте разговора ни с Емилия Каменова, може и да ви е интересно. Започваме в събота след новините в 9 часа. Чуйте цялото предаване в звуковия файл.

обновено на 21.09.24 в 11:36