Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Проф. Ефрем Ефремов за студентите и журналистите

Във втората половина на предаването Клуб“Неделя“ днес, гост на колегата Диян Никифоров бе проф.Ефрем Ефремов - ръководител на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване” във факултета по журналистика и масова комуникация на софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Каква оценка дава на настоящата медийна среда у нас, какво е характерно за днешните студенти по журналистика и имаме ли ярки примери на честност в сферата на четвъртата власт – отговорите от проф.Ефрем Ефремов.

Цялото интервю с него е достъпно в прикачения звуков файл. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Политиката в Пловдив показва образа на България

"Случващото се в Пловдив в момента показва  цялостния образ на страната. Политическите партии се активират само преди избори. Тогава изведнъж се оказва, че може да се търси решение на проблемите, но преди това те трябва да минат през политически сблъсък. В национален мащаб се вижда със сигурност, че политическото безвремие продължава, но вън от него..

публикувано на 06.02.23 в 10:28

Някъде се скъса нишката между ГЕРБ и Здравко Димитров

Има известен елемент на изненада от това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Мисля, че комуникацията между ГЕРБ и кмета Димитров е на нормално ниво, но явно нещо някъде се е скъсало. Това коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на ОбС Александър Държиков. Той допълни, че..

публикувано на 06.02.23 в 08:39

Константин Еленков в "Добро утро, ден!"

На 27 години с впечатляваща театрална биография, пред която хоризонтът е безкраен. В поведението си ту е като дете  любопитен към света, ту е мъдрец, потънал в познанието за него.  Константин Еленков е гостът ни в „Добро утро, ден!“ тази седмица.   Той е Одисей от едноименния изключителен спектъкъл на Пловдивския драматичен театър. Играе..

обновено на 03.02.23 в 16:53

Служебният кабинет да работи за коректност на изборите

"Служебното правителство "Гълъб Донев 1" опита да реагира, като управлява някои от кризите, предизвикани и от високата инфлация и необходимостта да реагира на икономическите предизвикателства и на предизвикателствата от  международната среда. Някои от оценките на анализаторите са позитивни, а други - не. Но за общата картина, трябва да се опитаме да..

публикувано на 03.02.23 в 16:30
От ляво на дясно: Николай Цветков, зам.-кмет на Карлово и Ангел Стоев, пловдивски областен управител

Наноси при дъжд са заплаха за Каравелово и Богдан

Има опасност при предстоящи обилни валежи към селата Богдан и Каравелово отново да бъдат свлечени значителни количества речни наноси.  Това е причината   частичното бедствено положение в карловските села Богдан и Каравелово да се удължи на 30 дни , след като изтече седемдневният му срок.  То беше обявено на 26 януари заради повишеното ниво..

публикувано на 03.02.23 в 16:12