Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт "Метаморфози" на Дора Делийска

Авторският проект на една от водещите български клавирни изпълнителки с международна кариера – Дора Делийска, ще бъде представен в рамките на цикъла „Млади виртуози“. 

Концертът, озаглавен „Метаморфози", е с участието на Оркестъра на Опера Пловдив под диригентската палка на Константин Добройков.

Спектакълът се основава на идеята, че изкуството винаги може да се променя и може да продължи да съществува без ограничения във времето, споделя Дора Делийска, която пътува специално за концерта от Виена.

В програмата ще бъде включена емблематичната творба „Метаморфози“ от Хиндемит.

Пианистката Дора Делийска има концертни турнета в различни държави в Европа, Азия и Южна Америка. Издала е 12 компакт диска и печели множество интернационални награди.

Следвайки мисията си за интегриране на оперното и симфоничното изкуство сред младите хора, Опера Пловдив дава възможност на всички учащи да се възползват от безплатен вход за симфоничните концерти през новия сезон. Безплатните билети се получават на касата на Операта в Дом на културата „Борис Христов“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 11 - 17 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 11 .05. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Лев Толстой. Изповед. Ако човек живее, той все в нещо вярва. 138 стр., тв. к., ок. 3А, Кръг, 2024. Константин Петканов. Индже войвода. 272 стр., 4А, Сдр. „Българска история“, 2024. Брижит Жиро. Живей..

публикувано на 13.05.24 в 10:26

Започва фестивал, посветен на Борис Христов

С концерт „Мадригалът – пищност и благородство“ на вокалния ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI с диригент Северин Василев в зала „Съединение“ започва фестивалът, посветен на 110-та годишнина от рождението на Борис Христов.  Инициативата е на Регионалния исторически музей-Пловдив в партньорство с Националния музей “Борис Христов“-София по случай..

публикувано на 13.05.24 в 07:18

"Пойни птици" - новата книга на Владислав Христов

За война в Украйна и за стиховете посветени на нея и птиците, говорим в програма "Точно днес" с поета Владислав Христов . Стихосбирката му " Пойни птици " ще има премиера тази седмица, на 15 май в София, и през юни на "Пловдив чете". Книгата с печата на "Ерго" ще представят Виолета Кунева и доц. д-р Людмила Миндова. С участието на автора Владислав..

публикувано на 13.05.24 в 05:55

Днес е Томина неделя, завършва Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица.  В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 07:33

В "Срещите" - разговор за джаз и за Бог

За джаза като начин на живот, за Пловдив и джаза, както и за Бог - говорим с Мирослава Кацарова, джаз певица, богослов радио и телевизионен водещ. "Не се отказвайте от импровизацията", катогорична е Мирослава Кацарова. Още в "Срещите", интересно е.

обновено на 11.05.24 в 11:55