Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна 13-ия фестивал "Дефиле на младото вино"

| обновено на 26.11.21 в 16:17

Вижте видео от откриването в Youtube канала на Радио Пловдив
С традиционно „Дионисиево шествие“ под съпровода на ансамбъл „Тракия“ от пл. „Стефан Стамболов“  към Стария град в Пловдив  започна 13-то издание на фестивала „Дефиле на младото вино“. Организатори на инициативата, която се осъществява под патронажа на Министерството на туризма, са Съветът по туризъм и Община Пловдив. 

Над 250 млади вина реколта 2021-а ще бъдат представени на дефилето. Свое участие в него имат 42 винарски изби, 15 производители на храни и продукти и 3 съпътстващи производства. Първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание на фестивала, отвори министърът на туризма Стела Балтова  и напомпни, че истината е във виното. 

Организаторите предлагат  17 локации в дворовете на възрожденските къщи, като за тази година в инициативата се включват „Галерия Джуркови“ и обновената след ремонт „Къща Недкович“.Галерия

Още от категорията

Започна процесът за убийството на Митко от Цалапица

С викове "убийци" започна и завърши днешното заседание по делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Пред съда бяха изправени близнаците Борислав и Валентин Динкови, като х од на  съдебния процес беше даден, въпреки отсъствието на основния заподозрян Рангел Бизюрев.  Съдът реши делото да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура...

публикувано на 26.02.24 в 13:44

Кметът оттегли искането на екипа му за уволнение на шефа на Онкото

Предложението да бъде освободен предсрочно управителя на  Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев е оттеглено и няма да се гледа на предстоящата сесия на 29 февруари. От общинската администрация  потвърдиха информацията, но коментираха, че в това няма нищо необичайно.  Екипът на Костадин Димитров иска смяна на шефа на..

публикувано на 26.02.24 в 13:16

Нова улица в "Източен" разтоварва трафика около хипермаркетите

Първа копка на новата улица „Георги Странски“ направиха кметовете на Пловдив и район „Източен“ Костадин Димитров и Емил Русинов. Първият етап на отсечката, която ще свързва ул.  "Генерал Радко Димитриев" и бул. "Санкт Петербург" е дълъг 200 метра и ще бъде с широчина 7 метра.  Ще бъдат изградени общо 51 паркоместа. Очаква се след като стане..

публикувано на 26.02.24 в 13:09

Издирват шофьор, блъснал пешеходец и избягал

Пловдивската полиция издирва шофьор, блъснал пешеходец и избягал от мястото на катастрофата на бул. "Свобода". Управляваният от него лек  автомобил "Хонда" изхвърча на тротоара, блъска 62- годишния пешеходец, удря се в електрически стълб, но успява да избяга от инцидента.  Пострадалият мъж е транспортиран в болница от екип на спешна медицинска помощ. 

публикувано на 26.02.24 в 12:50

Според кмета оградата на Небет тепе няма да пречи на гледката, ще пази от вандали

Ажурната ограда на Небет тепе с височина 2 метра е сложена, за да пази обекта от вандализъм. Това каза кметът Костадин Димитров, който заяви, че се ангажира с идеята да се откриват панорамните гледки към Пловдив. "Оградата е ниско поставена и не пречи, изпълняваме предписанията на проекта, подписан от НИНКН", уточни Димитров. "В града, за..

обновено на 26.02.24 в 11:27