Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

222 са новите случаи на коронавирус в област Пловдив

Снимка: ЕПА/БГНЕС

2 681 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Процентът на положителните проби нараства и те са близо 10 процента.  

222 са новите случаи в Пловдивска област и това нарежда региона на трето място в страната след София и Бургас.

72 са новорегистрираните с положителен резултат в Пазарджишко, а в област Смолян - 31 

724 души са постъпили в болница през последното денонощие. 128 души са починали. 

 Като излекувани са посочени 2557 души.  

Във вторник са поставени 19 536 дози ваксина. 

Броят на активните случаи на коронавирус в страната e 105 119.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С над 150 км/ч се е движил джипът ковчег на бул. "Руски"

Над 150 км в час е била скоростта, с която джипът на загиналия 22-годишен шофьор е влязъл в кръстовището на бул. "Руски" в Пловдив на фаталния 13 май. Изчисленията са на инженерите от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Според автомобилния състезател Костадин Щерев навлизането в тази отсечка е било даже с още по-голяма..

публикувано на 14.05.24 в 09:24

Жълт код за валежи е обявен в областите Пазарджик и Смолян

Жълт код за обилни валежи е в сила за области в Югозападна и Южна България днес. Предупреждението е в сила и за областите Пазарджик и Смолян. Минималните т емператури ще бъдат предимно между 5° и 11°, а максималните - между 16° и 21°, в Пловдив - около 20°.   Облачността ще бъде значителна, около и след обяд над Западна България -..

публикувано на 14.05.24 в 06:47

Безплатни прегледи за рак на кожата в Пловдив и региона

Скрининг за рак на кожата провеждат дерматолози в редица градове на страната, като част от европейската кампания "Евромеланома".  Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите относно злокачествените новообразувания на кожата, възможностите за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно..

публикувано на 14.05.24 в 06:34

Представят изследване на големите хипермаркети в Южен централен регион

Сдружението за модерна търговия ще представи резултати от проучване за социално-икономическия принос на големите вериги хипермаркети в Южен централен регион.  Проучването е направено от експерти на Института за пазарна икономика. То ще бъде представено от Петър Ганев, старши изследовател в института, както и от Николай Вълканов, изпълнителен..

публикувано на 14.05.24 в 05:58

Екоорганизации настояват МОСВ да оповести доклада за чистотата на въздуха

Гражданското обединение “Дишай, България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха.  В Пловдив активисти на двете организации ще се срещнат и ще разговарят с граждани от 15.30 ч. на ул. „Княз Александър Батенберг“,..

публикувано на 14.05.24 в 05:49