Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезопасяват свлачището в Смолян

Във вторник започва разчистване и обрушване на срутището в Смолян, от което вчера се стовариха скали върху паркиран автомобил, това съобщи в интервю за Радио Пловдив зам.-кметът на Смолян Марин Захариев.

Подобни инциденти на това място не се случват за първи път, затова живеещите в близост поискаха в писмо до общината проблемът да бъде разрешен. 

 Пътят е вече разчистен и свободен за движение, а мястото на инцидента е обезопасено, като хораните са предупредени да не паркират колите си там.

Мястото е изследването от геолог, според който към момента не се очакват допълнителни свличания.

При нужда от общината ще търсят финансиране от държавата.

Заради дъждовното време са се получили допълнителни свлачища по пътищата към с.Катраница и с.Смилян, но те също са извън опасност.

„Рабира се, свлачищата и срутищата са скрити. Дано в следващите дни, когато отново се очакват още дъждове да няма нещо по-сериозно“, каза още зам.-кмета на Смолян.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Всенародно поклонение събор ще се състои в местността Оборище

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще участва във всенародното поклонение - събор до паметника в историческата местност Оборище от 11:30 часа. Кирова ще произнесе слово и ще положи венец след тържествения молебен водосвет. Всенародното поклонение - събор на местността Оборище ще продължи пред хижа „Оборище“ с народно..

публикувано на 02.05.24 в 07:35

Масови полицейски проверки по време на великденските празници

Засилено полицейско присъствие и масови проверки ще има от днес и в дните до края на седмицата по време на великденските празници в Пловдив. Патрулите ще подпомагат трафика и успоредно с това ще следят за нарушения.  Началникът на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР гл. инспектор Красимир Нешев, уточни, че в  последния работен ден..

публикувано на 02.05.24 в 07:31

Военнослужещи от Смолян и Асеновград с прояви за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната отбелязват 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. В Смолян на новия център на града от 10.00 ч. военнослужещи от 101-ви алпийски полк ще направят показ на въоръжение, техника и алпийско имущество.  Сред атракциите за студенти, ученици и граждани ще бъде устройването на т.нар...

публикувано на 02.05.24 в 07:27

Главчев отмени решението за частна детска болница "Мама и Аз"

Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:26

Илияна Йотова запали огъня на Майските празници в Първомай

На много места днес ще се спомене името на Първомай, защото празникът е за целия свят, но само един български град носи името на този голям празник. Това каза в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в тържествата по повод празника на Първомай и откриването на 51-вото издание на Майските културни тържества в града.  Тя призова да..

публикувано на 01.05.24 в 12:55