Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Магията на Коледа в Пловдив”- тур обиколка с кауза

| обновено на 17.12.21 в 10:55

Благотворителната тур обиколка “Магията на Коледа в Пловдив” събира средства за изграждане на Клиника по педиатрия в града.

Градското пътешествие ще се състои на 18 декември. В него, всеки, който се включи, освен да помогне за осъществяване на каузата, ще може да се наслади на приятна разходка из улиците на града под тепетата, да види красотите, създадени от децата от Занаятчийското училище и да види отблизо, а и да опита, как се правят коледни играчки от стъкло. Тънкостите по направата на стъклени орнаменти за елха ще сподели самият майстор Иван Станев в неговото ателие.

Разходката ще започне с посещение на благотворителна изложба базар "Деца творят за деца", в която посетителите видят различни творби на малчуганите от Занаятчийското училище в Старинен Пловдив. Приходите от продажбите на експонатите ще бъдат дарени за изграждане на Клиника по педиатрия в Пловдив.

Градски тур "Магията на Коледа в Пловдив" продължава в старинната църква "Света Параскева" в подножието на Джамбаз тепе, където всички ще украсят коледната елха в храма, а отец Емил разкаже за християнската традиция и смисъл на Рождество. Обиколката продължава към стъклодувното ателие на Иван Станев - единственият в България майстор на ръчно изработени стъклени коледни играчки. А финалът на тура е в "Капана",  за почерпка с ароматно греяно вино и коледни сладки, разказа Екатерина Терзиева, организатор на благотворителната тур обиколка “Магията на Коледа в Пловдив”. 

Цялото интервю с Екатерина Терзиева чуйте в звуковия файл.
Още от категорията

Официализирането на брака на ГЕРБ с ДПС не е полезно за никого

На 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС с 1500 делегати от цялата страна. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews. "Нещата  за избора на председатели изглеждаха предопределени, но в последно време започнаха да се разклащат...

публикувано на 22.02.24 в 16:28

Пазарджишките ловци излизат срещу фотоволтаиците

Пазарджишките ловци и риболовци излизат на протест срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи и български гори и ловни площи. Протестният митинг ще е на 1 март пред областната администрация в Пазарджик. Те се обръщат за подкрепа към ловците от страната с призиви „Соларите убиват природата!“..

обновено на 22.02.24 в 16:18

Мария Габриел за пръв път избяга от брюкселския език

Вицепремиерът Мария Габриел за пръв път избегна бюрократския, брюкселски език. Тя беше категорична, конкретна и лаконична. Това коментира политологът проф. Росен Стоянов за разменените реплики по повод предложението на ПП-ДБ с ГЕРБ да подпишат меморандум. Той добави още, че последната дума ще е на тези, които управляват конкретните..

публикувано на 22.02.24 в 16:06

Важно е да изграждаме култура на споделяне

"Важно е изграждането в училищата на култура на споделяне и на откровена обратна връзка и това да става с помощта на учителя", смята Петко Иванов, главен редактор на образователния сайт prepodavame.bg,за платформата "Анкети за учене". "За жалост това не е много разпространено в България. Учителите, които искат обективно обратно мнение на..

публикувано на 22.02.24 в 14:19

150 хиляди лева за инвитро в Пловдив

На последната си сесия ОбС гласува средства в размер на  близо 150 хиляди лева за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. Така помоща тази година ще е 3000 лева, като от нея могат да се възползват всички семейства и двойки, които живеят на семейни начала, а също така и  жени без парньори, отговарящи  на..

обновено на 22.02.24 в 10:20