Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2022 е годината, в която България ще бъде забелязана

21 декември е денят на зимното слънцестоене, когато Слънцето достига най-отдалечената си южна точка на нашия небосвод. Денят е най–къс, а нощта - най–дълга. Точно в 17:59 ч. българско време настъпва астрономическата зима.

За тази повратна дата астрологът д-р Светла Балтова казва, че „семето на новата година се посява днес, а плодът му ще видим по време на лятното слънцестоене. Някога на този ден е била и българската Нова година.“

Според Балтова датата е от значение за всеки човек.

„Този ден ние можем малко да се откъснем от шумотевицата, да се вглъбим в себе си и да си представим какво семенце искаме да посеем в живота ни и какво да пожънем следващата година“.

Астрологията показва, че от значение са знакът на Рака и Луната. А Луната се обвързва с дома, майката, децата, грижата за семейството, казва още Балтова.

Според астролога всеки човек има фиксирани опорни точки.

„От нас зависи, обаче, пътят, който ще извървим, за да стигнем до фиксираната ни крайна точка.“

Годината е 22-рата на третото хилядолетие. 22 в нумерологията е царско число, обяснява още Балтова. „Човек трябва да бъде мотивиран и оптимистично настроен! Тази година е време за скок в еволюцията, за изкачване на ново стъпало!“

Прогнозата на астролога за предстоящата 2022 година е, че това е годината, в която България ще бъде забелязана.

„България се счита, че е под знака на Козирог. За нас това означава, че много от нещата в световен мащаб ще се отразят по-леко на страната ни, дори и кризата.  2022 и годините след това ще са тези, в които България ще бъде забелязана в света. Ще се проявят качества на българите, които досега не са били забелязвани, а именно нашата устойчивост, здрав разум и духовност.“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49