Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2022 е годината, в която България ще бъде забелязана

21 декември е денят на зимното слънцестоене, когато Слънцето достига най-отдалечената си южна точка на нашия небосвод. Денят е най–къс, а нощта - най–дълга. Точно в 17:59 ч. българско време настъпва астрономическата зима.

За тази повратна дата астрологът д-р Светла Балтова казва, че „семето на новата година се посява днес, а плодът му ще видим по време на лятното слънцестоене. Някога на този ден е била и българската Нова година.“

Според Балтова датата е от значение за всеки човек.

„Този ден ние можем малко да се откъснем от шумотевицата, да се вглъбим в себе си и да си представим какво семенце искаме да посеем в живота ни и какво да пожънем следващата година“.

Астрологията показва, че от значение са знакът на Рака и Луната. А Луната се обвързва с дома, майката, децата, грижата за семейството, казва още Балтова.

Според астролога всеки човек има фиксирани опорни точки.

„От нас зависи, обаче, пътят, който ще извървим, за да стигнем до фиксираната ни крайна точка.“

Годината е 22-рата на третото хилядолетие. 22 в нумерологията е царско число, обяснява още Балтова. „Човек трябва да бъде мотивиран и оптимистично настроен! Тази година е време за скок в еволюцията, за изкачване на ново стъпало!“

Прогнозата на астролога за предстоящата 2022 година е, че това е годината, в която България ще бъде забелязана.

„България се счита, че е под знака на Козирог. За нас това означава, че много от нещата в световен мащаб ще се отразят по-леко на страната ни, дори и кризата.  2022 и годините след това ще са тези, в които България ще бъде забелязана в света. Ще се проявят качества на българите, които досега не са били забелязвани, а именно нашата устойчивост, здрав разум и духовност.“


БНР подкасти:

Още от категорията

Официализирането на брака на ГЕРБ с ДПС не е полезно за никого

На 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС с 1500 делегати от цялата страна. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews. "Нещата  за избора на председатели изглеждаха предопределени, но в последно време започнаха да се разклащат...

публикувано на 22.02.24 в 16:28

Пазарджишките ловци излизат срещу фотоволтаиците

Пазарджишките ловци и риболовци излизат на протест срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи и български гори и ловни площи. Протестният митинг ще е на 1 март пред областната администрация в Пазарджик. Те се обръщат за подкрепа към ловците от страната с призиви „Соларите убиват природата!“..

обновено на 22.02.24 в 16:18

Мария Габриел за пръв път избяга от брюкселския език

Вицепремиерът Мария Габриел за пръв път избегна бюрократския, брюкселски език. Тя беше категорична, конкретна и лаконична. Това коментира политологът проф. Росен Стоянов за разменените реплики по повод предложението на ПП-ДБ с ГЕРБ да подпишат меморандум. Той добави още, че последната дума ще е на тези, които управляват конкретните..

публикувано на 22.02.24 в 16:06

Важно е да изграждаме култура на споделяне

"Важно е изграждането в училищата на култура на споделяне и на откровена обратна връзка и това да става с помощта на учителя", смята Петко Иванов, главен редактор на образователния сайт prepodavame.bg,за платформата "Анкети за учене". "За жалост това не е много разпространено в България. Учителите, които искат обективно обратно мнение на..

публикувано на 22.02.24 в 14:19

150 хиляди лева за инвитро в Пловдив

На последната си сесия ОбС гласува средства в размер на  близо 150 хиляди лева за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. Така помоща тази година ще е 3000 лева, като от нея могат да се възползват всички семейства и двойки, които живеят на семейни начала, а също така и  жени без парньори, отговарящи  на..

обновено на 22.02.24 в 10:20