Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците влизат в час след Коледната ваканция, осигурени са тестове

Учениците в страната от днес отново са на училище след коледната ваканция

На 30 декември 2021 г. пристигнаха последните количества щадящи тестове за учениците, поръчани от служебния екип в Министерството на здравеопазването, съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

С тези тестове е осигурено изследването срещу COVID-19 веднъж седмично на учениците във всички училища в страната до 17 януари, включително.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС прие декларация за връщане на Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив прие единодушно и с аплодисменти предложението на "Браво Пловдив" Панагюрското златно съкровище да се върне в Пловдив.  Темата обедини всички групи в общинския съвет и при гласуването нямаше нито против, нито въздъражли се.  Дебатите започнаха с изказването на директора на Регионалния археологиески музей Костадин Кисьов,..

обновено на 20.06.24 в 13:03

Липсват автобуси по шест линии в Пловдив, глобяват двойно повече за климатици

Драмата не е само с климатиците, шест линии от градския транспорт в Пловдив са разбити, сутринта от 150 автобуса са излезли 120 , съобщи директорът на общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“ Георги Стоилов, директор, като уточни, че линиите с  номера 99, 37, 29, 17, 27 и 113 работят с 85 процента от договорения брой автобуси...

обновено на 20.06.24 в 13:03

Такситата в Пловдив вдигат и дневната, и нощната тарифа

С по-високи минимални и максимални цени ще се движат такситата в Пловдив.  Промяната бе приета по време на днешната сесия на Пловдивския общински съвет с предложение, внесено от кмета Костадин Димитров, след постъпила подписка от Асоциацията на таксиметровите превовачи.  Минималната дневна тарифа вече ще е 1.19 лв., а максималната 1.80 лв./км.  Нощем..

публикувано на 20.06.24 в 13:01

Спасиха домашна кукумявка, заклещена в комин в Чешнегирово

Заклещена в комин птица от вида „домашна кукумявка“  (Athene noctua)   е освободена с помощта на експерти от РИОСВ - Пловдив.  Те реагирали на сигнал, подаден вчера по обед  на „зеления телефон“ на екоинспекцията от жителка на село Чешнегирово, общ. Садово. Тя е съобщила, че от четири дни в комина на двуетажната й къща е заседнала птица и всички..

публикувано на 20.06.24 в 11:40

От вторник променят движението на влаковете през гара Пловдив

БДЖ предупреждава за промяна в движението на влаковете през гара Пловдив . Тя влиза в сила от вторник - 25 юни , и е във връзка с изпълнението на следващата фаза от модернизацията на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гарата. Заради започналата реконструкция на Бетонния мост в града  ще бъде..

публикувано на 20.06.24 в 10:18