Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моника Роменска в "Добро утро, ден"

| обновено на 14.01.22 в 17:11

Пловдивчанката Моника Роменска е завършила графика в Националната художествена академия през 1983 година, а след това специализира в Лайпциг. Началото на творческия й път е свързано с група "Ръб", основана в Пловдив от група съмишленици, сред които Кольо Карамфилов, Румен Жеков, Димитър Митовски, Албена Михайлова и др.

Моника Роменска е един от инициаторите за създаването на Център за съвременно изкуство Баня "Старинна".  Работи в областта на графиката, живописта, артистичната книга и инсталацията.  Огромната част от професионалния й път е свързан със Стария град и Галерията за мексиканско изкуство. 

Това е мястото, без което не може. Тази седмица ни разказа за него, за приятелството, за бягството от рутината и неспирното любопитство към  живота във всичките му лица.


Още от категорията
Любомир Дацов

Наблюдава се овладяване на митническата структура

По-ефективна приходна администрация е целта на сливането на НАП и Агенция „Митници“. От финансовото министерство, което анонсира идеята, посочват, че подобни структури има в други 9 страни от Европейския съюз.  Според финансовия експерт Любомир Дацов, бивш заместник-министър на финансите, въпросът е много комплексен.  "Това не е нова идея в..

публикувано на 20.02.24 в 16:15

Въглищата си отиват безвъзвратно!

„ Трябва да разграничим ситуацията с фермерите от тази в енергетиката и по-конкретно във въгледобива. На земеделието тепърва му предстои развитие, докато въглищата си отиват! “ – заяви в интервю за Радио Пловдив енергийният експерт Славчо Нейков . „ България все по-малко разчита на дружествата, които са свързани с въглищата, както да..

публикувано на 20.02.24 в 16:11

Стара Загора отново ще е домакин на БАТА АГРО от 13 до 17 май

163 фирми вече са заявили участие върху повече от 33 хиляди кв.м. изложбена площ. Шестнадесетото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО ще се проведе от 13 до 17 май 2024 година на летище "Стара Загора". То се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника и традиционно ще представи най-новото от техниката и..

публикувано на 20.02.24 в 13:35

Ники прави мартенички с кауза

11-годишно момче от Пловдив в инвалидна количка прави мартенички, защото има нужда от средства за рехабилитация. Изделията изработва заедно с баба си. Те могат да бъдат закупени чрез поръчка от фейсбук страницата „Да помогнем на Никола Димитров да проходи“ .  На страницата е посочена и дарителска банкова сметка (Дарителската сметка ще..

публикувано на 20.02.24 в 10:33

Пловдивчани отрупаха с цветя и венци паметника на Левски

С панихида, отслужена  от ставрофорен свещеноиконом Тодор Тодоров, каквато е традицията от години на 19 февруари в храм „Св.Св. Петър и Павел“ тази сутрин бе почетена 151-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата  Васил Левски. Организатори на панихидата са Петко Георгиев – родственик на Апостола и общинският комитет „Васил..

обновено на 19.02.24 в 19:52