Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Професор Стефан Костянев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 22.01.22 в 10:58

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува човек с разностранни интереси, който успява да ги развива паралелно. Професор Стефан Костянев е двайсет и първият ректор на Медицински университет-Пловдив, два мандата на този пост. Сега е председател на Общото събрание на висшето учебно заведение. Известен е като най-любим преподавател на студентите.

„За мен това е най-голямото признание и награда“, не скрива вълнението си професор Костянев от оценката, която неговите студенти му дават. И признава, че никога не си поставя пълно шест, защото е много взискателен.

Той е роден в София, но завърша Медицински университет-Пловдив с пълно отличие и „Златен Хипократ“. Специалността му е патофизиология.

Професор Стефан Костянев е изкушен не само от света на медицината, но и от този на музиката, а също и на литературата. Има вече няколко издадени диска, а също и книги с афоризми. „Патоафоризми и размисли“ е неговата последно издадена книга.Той е не само невероятен ерудит, но и човек с голямо чувство за хумор.

Слушайте „Добро утро, ден!“ в събота сутрин - след новините в 7 ч. Можете да чуете и в звуковите файлове интервюто с професор Стефан Костянев.
Още от категорията

Първа обща служба на български и северно - македонски архиереи

За първи път след официалното признаване автономията на православната църква на Северна Македония в пловдивския митрополитски храм „Света Марина“ се състоя общо служение на български и македонски митрополити. На тържествената служба за големия християнски празник Сретение Господне  пред  огромното множество от хора Пловдивският митрополит..

публикувано на 02.02.23 в 14:02

Трябва прецизиране на механизма за минималната заплата

Безспорно увеличението на минималната работна заплата, за което отдавна синдикатите настояват, е полезно. Механизмът обче се нуждае от прецизиране. Така Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ коментира решението на Народното събрание възнаграждението да бъде 50% от средната заплата. По думите й проблемът идва от там, че се фиксира съотношението..

публикувано на 02.02.23 в 10:49

Манастирите не трябва да плащат промишлен ток

Заради рекордно високи сметки за ток на манастирите от Светия Синод поискаха с писмо до КЕВР светите обители да плащат електрическа енергия като битови потребители.  Само за България от страните от ЕС се оказа, че манастирите плащат промишлен ток, каза епископ Сионий , игумен на Бачковския манастир. "Манастирите и храмовете са божии..

публикувано на 02.02.23 в 07:39
Проф. Огнян Герджиков

Непрекъснатите промени в законите са пагубни за България

В програма "Ден след ден" с проф. Огнян Герджиков , български юрист и политик коментираме изводите от отиващото в историята 48-мо Народно събрание и последното заседание на служебното правителство.  Проф. Герджиков посочи положителен факт, който е открил днес. Радомир Чолаков, председател на комисия в НС се е обърнал към декана на Юридическия..

обновено на 01.02.23 в 15:59

Пловдивски лекар е финалист на европейски конкурс

Български учени за пръв път попадат сред финалистите на престижните международни награди за медицински изследвания Medis. В първата фаза на конкурса участват общо 238 изследователи . Те са от Австрия, Унгария, Хърватия, България, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Словения и Сърбия. Всички имат публикувани разработки в..

обновено на 01.02.23 в 15:47