Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дизайнът на 2022-ра година

„От древни времена хората са вярвали, че всяко едно значимо събитие може да бъде разгледано чрез карта на разположението на небесните тела, в момента на случването му и така да узнаят повече за характера му, и дори за неговия развой. Системата за дизайн дава поглед върху моделите, които оформят нрава на годината и влияят на начина, по който пречупваме реалността“, обяснява Мери Асова, анализатор в системата на Хюман дизайн. 

Онлайн събитието „Дизайнът на годината: 2022“ е в събота, 22 януари, от 19 часа. Лектори ще бъдат още Ана Вълева, сертифициран преподавател по Хюман дизайн и Миа Петрова, анализатор в системата на Хюман дизайн. 

По време на лекцията ще бъде разгледана картата на 2022 година, за да се види какво ще влияе на илюзорната реалност на хората през новия цикъл и кои от моделите е вероятно да ни докоснат, особено лично.

Графиката на годината позволява да се запознаем с основните теми, които ще бъдат заложени в дизайна ѝ и да се замислим как характерът ѝ ще се отрази на нас, и на света около нас. Някои от темите, които ще бъдат разгледани са : Как тази година е различна, по характер, от предходната? Кои теми ще останат с нас и през следващия цикъл? Каква се очертава да бъде сюжетната нишка, в следващия епизод? Как бихме могли да наблюдаваме събитията и да запазим баланс, когато живеем в интересни времена?

Мери Асова разказва, в предаването „Вход свободен“. 

Чуйте още, в прикачения файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ангелогласната Дани Илиева

Страната ни е малка, но пълна с богатства. Сред най-важните и най-ценните са талантливите деца като Дани Илиева. От съвсем малка тя е на сцената и пленява с красив глас и чар. Днес е красива млада дама, която скоро отпразнува своето завършване. „Тъжно ми е, че никога няма да се върна в училище. Но и се вълнувам какво ми предстои. Насочила съм..

публикувано на 11.06.24 в 09:11
Носителите на купата стартираха подготовка

Отборът на "Ботев" стартира лятна подготовка

"Ботев" (Пловдив) стартира подготовката си за Лига Европа и новия сезон на Първа лига.. Красиан Колев, който беше преотстъпен на "Хебър", Димитър Тонев, играл под наем в "Крумовград" и Мартин Христов, завърнал се от Ботев (Враца), тренираха с "жълто-черните". С отбора започна и френски халф, който е на проби.  Договорът на Николай Минков ие изтекъл и..

публикувано на 11.06.24 в 07:18

Програма за лятната подготовка на "Ботев"

"Ботев" (Пловдив) започва летния си лагер преди сезон 2024/25  в 18:00 часа днес. Малко повече от две седмици след последния двубой за миналата кампания, футболистите и треньорския щаб ще се съберат отново, като вече е ясна и програмата за предстоящите седмици.  "Ботев" ще се подготвя на своя футболен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в периода 10 – 23..

публикувано на 10.06.24 в 16:15
Петър Андреев

Оперираха Петър Андреев, аут е до края на годината

Футболистът на "Локомотив" (Пловдив) Петър Андреев претърпя успешна операция. Той се контузи по време на срещата с ЦСКА-София, като диагнозата му бе частично скъсана предна кръстна връзка. Тежката травма ще го извади от игра до края на календарната година, съобщават от клуба. През последния сезон Петър Андреев изигра общо 30 мача за "черно-белите"..

публикувано на 10.06.24 в 15:11
Александра Начева

Александра Начева четвърта на Световното в Рим

Българските състезателки се разминаха за малко с медалите във финала на тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Александра Начева завърши на четвърто място с 14.35 м, а Габриела Петрова остана шеста с 14.16 м. Начева направи фаул от първия опит, но във втория скочи 14.35 м, което е неин личен рекорд. 22-годишната състезателка..

публикувано на 10.06.24 в 11:34