Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Зимни седмици на четенето в СУ "Любен Каравелов"

Прекрасна инициатива организира Средно Училище „Любен Каравелов“- Пловдив. Зимни седмици на четенето – януари - февруари 2022г. е проект, в който  участват ученици от целия начален курс на обучение. В програмата са предвидени четене в клас,състезание по краснопис и маратон по четене. 

В понеделник, на 24 януари, деца и родители имаха възможност да участват в онлайн среща с писателката Надежда Христова, автор на книгата "Скритото съкровище и други приказки". По първоначална идея,инициативата продължава до края на февруари, но предвид удължената междусрочна ваканция, "Зимните седмици на четенето", ще продължи и след това. 

Подробности за програмата чуйте в разговора с Чайка Милушева – начален учител и организатор на събитията.


Още от категорията

Представят луксозен албум и сайт на група РъБ

Луксозен албум –монография и сайт на емблематичната пловдивска група РъБ ще бъдат представени в Дом на културата „Борис Христов“. Проектът е реализиран от Сдружение „Изкуство днес“ и е част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата. Формирана в Пловдив още в началото на бурната 1989-а  г., група РъБ оставя дълбока..

публикувано на 30.03.23 в 06:38

Минко Михайлов събра цветовете на Мароко във фотоизложба

Известният пловдивски фотограф и пътешественик Минко Михайлов представя фотоизложба „Мароко – вдъхновение в цветове“ в залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър“. Авторът е подбрал кадри на пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети, заснети в период от 10 години – от 2013 до 2023 г.. Изложбата, предаваща духа на тази екзотична..

публикувано на 30.03.23 в 06:34

Великите европейци - Роберт Кох

Роберт Кох е лекар и изследовател, който бръкна в невидимото и ни предпази от някои скрити там опасни хищници. Те ни разболяват от гадни болести и не спират пред нищо, за да оцелеят, освен пред човешкото знание. Само то ни помага да ги надхитрим и унищожим, преди те да унищожат нас.  BNR podcasts · Великите европейци - Роберт Кох В случая..

публикувано на 29.03.23 в 10:02

Ненко Генов представя в Пловдив новата си книга

На 1-ви април, от 17 часа в „Петното на Роршах“, ви очаква една история създадена в духа на класическите фентъзи истории - „Приключенията на капитан Клод и Небесните негодяи“. Авторът Ненко Генов е от Пловдив, но живее в Полша със семейството си. Завършил е английска филология и кино режисура. Преподава и превежда от полски и английски...

обновено на 28.03.23 в 17:05

Кръгло водохранилище разкриват археолозите на Небет тепе

На Небет тепе от тази седмица работи екип с ръководител археолог София Христева от Регионалния археологически музей в Пловдив. Там се предвижда максимално да бъде експонирана крепостната стена. Интерес за новия сезон, през следващите няколко месеца ще представляват две структури на обекта, които ще се реставрират и консервират. Археолозите..

публикувано на 28.03.23 в 10:51