Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Добро утро, ден!" със Симеон Алексиев

| обновено на 06.02.22 в 10:18

Тази седмица стъпваме на пръсти по житейскта сцена на актьора Симеон Алексиев. Той ни води по нея - режисирана от съдбата, срещите, вдъхновяващите мигове на сцената, но  и човешките пропасти, от които го вади любовта. 

Разговорът, с емоционалото присъствие на любимата му Ирена Алексиева и лабрадора Григ,  прекосява оста Бобов дол- София – Пловдив, специална спирка има за морето и даже за софийсктото гробище. Пътуваме с тролей до първия апартамент на актьора в Пловдив, слушаме дъха на публиката в театралната зала и разсъждаваме за гнева и бучката захар

Един разговор, който с темпото на обичащия човек, естествено завършва с „Добро утро, прекрасен ден!“Още от категорията

Граждани недоволстват и искат спиране на строеж в "Западен"

Община Пловдив продължава да поставя инвестиционните намерения на частни фирми над обществения интерес, твърдят  жителите в блока на ул. "Кръстьо Раковски" от номера 19 до 21, зад бившия магазин "Направи си сам". Имотът  е един от седемте парцела, предоставени миналата година на фирмата „Тея Инвест“, като замяна срещу 50 декара на Гребната база,..

обновено на 02.02.23 в 17:35
Владимир Тодоров

"Гражданска отговорност" няма да поскъпне драстично

  "Първоначално Министерството на финансите внесе един законопроект, който беше доста притеснителен за застрахователния бранш", каза Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи за промените в Кодекса за застраховане, които са свързани с покриване на щети в чужбина при пътни инциденти, причинени от клиенти на български..

публикувано на 02.02.23 в 17:20

Неофициалното мнозинство ГЕРБ, ДПС, БСП спря важни закони

48-то НС приключи своята работа с финални декларации на парламентарните партии.  Законодателната програма и на този парламент се получи като „дежа вю“, отнесено към предишния.  Множеството сочени като изключително важни законопроекти така и не се оформиха заключително.  Защо стана така ? Заслугата е на неофициалното..

публикувано на 02.02.23 в 17:13

Постоянна работа в РСМ, вместо пързаляне по популистки тези

За провеждане на мисия „Македония“ в страни от Европейския съюз, както и в САЩ, призоваха учени, свързали част от изследователската си работа с югозападната област, част от която е и Република Северна Македония. Тази мисия, според инициаторите, трябва да е посветена на българската позиция по езиковедските и историческите спорове с Република Северна..

публикувано на 02.02.23 в 16:50

Първа обща служба на български и македонски архиереи

За първи път след официалното признаване автономията на православната църква на Северна Македония в пловдивския митрополитски храм „Света Марина“ се състоя общо служение на български и македонски митрополити. На тържествената служба за големия християнски празник Сретение Господне  пред  огромното множество от хора Пловдивският..

обновено на 02.02.23 в 14:46