Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 3 до 10 години затвор заплашват обирджията на пощата в Катуница

| обновено на 09.02.22 в 13:02

Задържаният извършител на въоръжения грабеж на пощенския клон в Катуница е действал сам, без съучастник, но е бил предварително подготвен и организиран – съобщи заместник-директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов.

У него е открита брандираната с клеймото на Български пощи торба с откраднатата сума в пълния й размер от 3120 лева. „Така че плащането на пенсиите ще се извършва нормално в пощенския клон“ – увери Костадинов.

Задържаният 34-годишен Васил Николов е безработен, криминално проявен, с множество регистрирани кражби зад гърба си. Той е установен 4 часа след обира, към 18 ч. в необитаема къща в селото, в която се черпел с негов приятел. Извършителят бил в безпаметно алкохолно състояние и ще бъде разпитан едва днес, след като се възстанови. В имота е открита и торбата с клеймото на Български пощи с пълната сума пари.

Обирът е извършен около 14 часа, като при нахлуването на маскирания мъж в пощата в помещението били касиерката и двама пенсионери. Мъжът стрелял в земята с газов пистолет, след което взел от служителката торбата с парите и изчезнал в неизвестна посока.

При огледа са открити 1 гилза и газов пистолет, който тепърва ще се изледва с експертиза.

Днес прокуратурата ще иска задържането на Николов за 72 часа – съобщи заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Ако обвинението срещу него се докаже, го очакват от 3 до 10 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Митрополит Николай оглави службата за Второ Възкресение в Пловдив

Днес в православните храмове има богослужения за така нареченото Второ Възкресение. На тях отново след отминалата нощ бяха прочетени текстове от Евангелието, свързани с възкресението на Божия син.  Митрополит Николай оглави  празничното богослужение по повод Възкресение Христово- Пасха в пловдивския храм „Света Марина“.  Сред присъстващите..

обновено на 05.05.24 в 15:57

Слънчеви и топли Великден и Гергьовден в Пловдив

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.   В Източна България ще духа слаб североизточен вятър.  Максималните температури ще..

обновено на 05.05.24 в 14:15

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11