Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интернет мошеник измамил десетки от Пловдив и страната

Пловдивската прокуратура разкри и задържа интернет мошеник, измамил десетки хора от цялата страна с фалшиви обяви за работа. 

Доказано е, че 37-годишният мъж е успял да ужили поне 80 души, на които обещавал надомна работа, срещу 42 лв. първоначална вноска от тяхна страна. Броят на жертвите му обаче ще нарасне в хода на разследването, прогнозира говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев. 

Рецидивистът от Перник е развивал тази дейност над 10 години, за което вече има предишни присъди, лежал е в затвора и е с дълго криминално досие. За последното му престъпление, в условията на опасен рецидив, го заплашват от 3 до 10 години затвор.  

Очевидно той е непоправим случай и може да се определи като „измамник по професия“, обобщи прокурор Атанас Илиев. 

Схемата била проста – мошеникът публикувал в известен сайт обяви за надомна работа. На свързалите се с него десетки безработни той обяснявал, че става дума за надомно сглобяване на детски играчки, а желаещите трябвало да му преведат чрез „Изипей“ по 42 лв. за материали, който той щял да им изпрати. Излъганите хора не получили нищо и в крайна сметка от 10-ти януари разследващите попаднали по следите на измамника.  

Рецидивистът е действал в цялата страна, но засега най-много са излъганите хора от Пловдив. Затова прокуратурата апелира към всички, които са имали контакт с него,  да се свържат с тях или с полицията. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Веселина Бунтова е новият кмет на Ново Железаре

С чувствителна преднина Веселина Бунтова от ГЕРБ печели частичните избори за кмет на хисарското село Ново Железаре.   Тя е получила 75 гласа, втори след нея е Рангел Китенски от ИТН, за когото са дали вота си 47 души, а трети е Лъчезар Орешков от БСП, който е получил едва 18 гласа. До извънредните избори се стигна след трагичен инцидент с..

публикувано на 21.10.24 в 06:23

В Ново Железаре са по-активни от Войнягово в кметските избори

Близо 29 % е активността до обед  на изборите за кмет в карловското село Войнягово . До 12:30 часа са гласували 245 от всичките 848 жители с право на вот, сочат данните на Общинската избирателна комисия в Карлово.  Гласуването е в две секции в селото и протича нормално, без нарушения. Кандидатите за кмет са петима -  Тодор Минковски, Петър..

обновено на 20.10.24 в 17:59

В Ново Железаре и Войнягово гласуваха повече от половината избиратели

50,59% е избирателната активност към 17,30 часа в карловското село Войнягово , където се провеждат частични избори за кмет.   Гласували са  429 от имащите право на вот  848 жители на селото. До момента изборният ден протича нормално, няма регистрирани жалби и сигнали за нарушения , съобщи Ивелина Димовска , председател на Общинската..

публикувано на 20.10.24 в 17:55

Чепеларе привлича все повече туристи не само през зимата

7-процентов ръст на туристи отчита Чепеларе от началото на годината. Постъпленията от туристически данък в общината са над 400 000 лв. и са рекордно високи, съобщават от Туристическия информационен център в града. Оттам подчерават, че летният туристически сезон в Чепеларе и района е бил изключително успешен. Посетителите са предимно български..

публикувано на 20.10.24 в 17:33

20 октомври е Световен ден за борба с остеопорозата

По повод Световния ден за борба с остеопорозата 20-ти октомври четири общини в Пазарджишка област организираха измервания на костната плътност. Кампанията в Белово, Ракитово, Велинград и Пещера започна в началото на октомври и е по инициатива на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и асоциация „Жени без остеопороза“.  Измерена е костната..

обновено на 20.10.24 в 14:33