Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Доктор Димитър Гачев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 25.02.22 в 18:41

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува доктор Димитър Гачев. Той е общопрактикуващ лекари има практики в селата Драгор и Ветрен. През 2015 година той попада в топ 10 на най-добрите общопрактикуващи лекари, а оценката е Министерството на здравеопазването. Почти не си позволява почивен ден, защото винаги е на разположение на своите пациенти.

Освен от медицината, той е изкушен и от литературата. Пише от десетилетия, а на литературната сцена се появява през 2005 година. Носител е на редица национални поетични награди. Последната му книга е „Уудсток в градината“, която излезе през миналата година.

Димитър Гачев е лекар по професия, поет по душа и писател по призвание. Това казва за него известният писател Александър Секулов.

Доктор Гачев признава, че заради натовареното му ежедневие като лекар, рядко намира време да пише, но утрото му почти винаги започва с „гръмотевични литературни идеи“. И допълва, че човек не се променя.

„Светът е пълен с неуспешно преборили се със себе си хора. Ти можеш да се родиш чувствителен човек или пън. И ако си пън, можеш да се маскираш на чувствителен човек. Но ако си чувствителен човек, ти не можеш да се маскираш на пън, защото няма да излъжеш никой“, казва доктор Димитър Гачев.

Доктор Димитър Гачев ни гостува тази седмица в "Добро утро, ден!" в събота след новините в 7 ч.Още от категорията

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22

Политиците не знаят да общуват, избирателите - да слушат

Партиите не са намерили нито един канал - нито думи и средства, с които да достигнат до избирателите. Очевидно е, че повечето партии - основните играчи, повече говорят за себе си и на твърдите си избиратели, отколкото се опитват да разширят подкрепата си...

публикувано на 26.09.22 в 15:16