Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

22 февруари-сватбен ден

| обновено на 22.02.22 в 07:56

18 двойки ще сключат граждански брак на днешната дата 22 февруари, в която има шест двойки. Ритуалите ще се състоят  на всеки половин час, като девет от двойките ще подпишат в Централния дом на младоженците, а останалите девет – в зала „Тракия. 

Директорът на Общинско предприятие „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева уточни, че предварително записаните  първоначално двойки са били 22, включително и записани с извънреден час, но впоследствие заболяване от Ковид е принудило някои от сватбите да бъдат отменени. 

Нумеролозите определят датата 22.02.2022 като огледална, тъй като се чете по един и същи начин отляво надясно и обратно. Младоженците приемат повторението на числата за щастливо съвпадение, носещо радост и благополучие, което е сред причините за големия брой желаещи да кажат „да“ на брачния си партньор днес.

Три двойки ще сключат граждански брак в Първомай днес безплатно. Повторенията на цифрата 2 в датата станаха причина кметът на общината Николай Митков да я обяви за „промоционална“ за влюбените, които са я избрали, за да се закълнат във вярност. Освен спестената такса, младоженците ще радват и на обновена ритуална зала. 


Галерия

Още от категорията

Затварят за асфалтиране част от бул. "Дунав"

Заради асфалтиране, е затворена западната страна на кръстовището на бул. „Дунав” с ул. „Васил Левски” .  Въведена е временна организация на движението, което се осъществява в в източната половина на кръстовището. Поставени са необходимите пътни знаци и указателни табели. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на..

публикувано на 04.12.23 в 11:33

Рестарт на делото срещу бившия полицай, прегазил дете в Братаница

Пазарджишкият окръжен съд отхвърли иска за връщане в досъдебна фаза на делото за убийството на 8 годишната Моника. Детето бе прегазено през 2021-ва година на пешеходната пътека в центъра на пазарджишкото село Братаница от полицаяВладимир Панайотов.  През тези две години делото премина през всички съдебни инстанции, като първоначално Панайотов получи..

обновено на 04.12.23 в 10:19

Благотворителна акция "Коледата е възможна" в Хисаря

За поредна година Община Хисаря стартира инициатива в помощ на нуждаещите се.  Мисия "Коледата е възможна" стартира днес и ще продължи до 14 декември. Събраните хранителни продукти - трайни пакетирани хранителни стоки, консерви и варива ще бъдат предоставени на социално слаби семейства и хора преди празниците. Организатори са Община Хисаря..

обновено на 04.12.23 в 10:19

Св. Синод се помоли за здравето на патриарх Неофит в Пловдив

Втори ден в Пловдив Светият Синод на Българската православна църква се помоли за здравето на патриарх Неофит.  Висшият клир е в Пловдив, за да отбележи 90-та година от рождението и в памет на иподякон протопсалт Аргир Малчев, като тази сутрин в митрополитския храм „Св.Марина“ бе отслужена Архиерейска света Литургия.  Молитва за здраве отправи..

публикувано на 03.12.23 в 13:13

Отстраняването на Илия Зюмбилев като председател на БЗНС е незаконно

Постоянното Присъствие на БЗНС, което е висшият ръководен орган на партията, обяви, че няма промяна в нейното ръководство. Повод за декларацията е опитът на членове на Управителния съвет да сменят легитимния председател д-р инж. Илия Зюмбилев. В нарушение на партийния устав и при липса на кворум на заседание на 2 декември в Пазарджик те са обявили за нов..

публикувано на 03.12.23 в 10:23