Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

22 февруари-сватбен ден

| обновено на 22.02.22 в 07:56

18 двойки ще сключат граждански брак на днешната дата 22 февруари, в която има шест двойки. Ритуалите ще се състоят  на всеки половин час, като девет от двойките ще подпишат в Централния дом на младоженците, а останалите девет – в зала „Тракия. 

Директорът на Общинско предприятие „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева уточни, че предварително записаните  първоначално двойки са били 22, включително и записани с извънреден час, но впоследствие заболяване от Ковид е принудило някои от сватбите да бъдат отменени. 

Нумеролозите определят датата 22.02.2022 като огледална, тъй като се чете по един и същи начин отляво надясно и обратно. Младоженците приемат повторението на числата за щастливо съвпадение, носещо радост и благополучие, което е сред причините за големия брой желаещи да кажат „да“ на брачния си партньор днес.

Три двойки ще сключат граждански брак в Първомай днес безплатно. Повторенията на цифрата 2 в датата станаха причина кметът на общината Николай Митков да я обяви за „промоционална“ за влюбените, които са я избрали, за да се закълнат във вярност. Освен спестената такса, младоженците ще радват и на обновена ритуална зала. 


Галерия

Още от категорията

Пострадалите от наводнението в Карловско получават пари от даренията

От днес собствениците на пострадалите от наводнението имоти (от първа до четвърта група съгласно решението на Общински съвет - Карлово) започват да получават по сметските си средствата от дарителската кампания.  В предишните две седмици пострадалите семейства подадоха пълния набор документи за изплащане на определените суми от дарителската сметка..

обновено на 05.12.22 в 06:45

Затварят по обяд част от бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив

Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“.  Около обяд се предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“, съобщават от ОП..

обновено на 05.12.22 в 06:45

Грейва коледната елха в Смолян

Светлините на коледна елха в Смолян ще грейнат тази вечер от 17.30 часа на пл. „Свобода“ в Стария център.  Празничен поздрав за всички присъстващи ще направят деца от ЦПЛР-ОДК и детска градина „Зорница“, които заедно с кмета Николай Мелемов ще включат светлините на коледното дърво.  Малки и големи ще могат да направят своя празнична снимка с Дядо..

обновено на 05.12.22 в 06:45

Ден на отворени врати в Комплекса за ранно детско развитие

Фондация "За Нашите Деца" ще проведе "Ден на отворените врати" в Комплекса за ранно детско развитие -  Пловдив.   Събитието ще стартира в 10:00 ч. с разходка из сградата на адрес ул. Димитър Цончев № 11 и среща-разговор.  Ще се презентира работата на фондацията, както и ще се проведат срещи със специалисти и експерти.  Може да се разгледат..

публикувано на 05.12.22 в 05:54

Тържествено запалват светлините на елхата в "Западен"

Кметът на „Западен“ Димитър Колев кани всички жители на района на тържественото запалване на светлините на Коледната елха. То ще се състои тази вечер, от 18 часа, в парк „Ружа“. Деца от детските градини в район „Западен“ и ученици от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ ще представят празнична програма.  Най-малките гости на тържеството ще бъдат..

публикувано на 05.12.22 в 05:51