Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата започва проверка за полицейско насилие

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за извършено полицейско насилие на Руския пазар в Пловдив

Публикации в медиите твърдят за нанесен побой с палка спрямо жена. Полицаят подсякъл жената и й щракнал белезници при проверка за продажба на тютюн без акциз – твърдят публикациите.

По указание на наблюдаващия прокурор ще бъдат снети обяснения от свидетели и ще бъдат прегледани записи от видеокамери.

Възможно е повдигане на обвинение за полицейско насилие и нанесена лека телесна повреда.

Срокът за приключването е едномесечен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правителството отпусна 10,5 милиона лева за карловските села

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от Закона за държавния бюджет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово. С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване..

публикувано на 05.06.24 в 15:07

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излизат на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното Стоил..

обновено на 05.06.24 в 13:42

Протест на животновъди блокира Подбалканския път до Калофер

Близо 200 животновъди от района на Карлово и Калофер блокираха Подбалканския път от западния вход на Калофер. Пътната артерия ще остане затворена за час, а екипи на полицията пренасочват движението през града. Причината за протестите е ограничения достъп до планинските пасища.  След като вчера животновъдите от района на Карлово и Калофер..

публикувано на 05.06.24 в 13:38

Президентът откри "Хемус", износът на отбранителни продукти бележи 30% ръст

Военната ни индустрия има важни икономически и социални измерения. Тя осигурява и националната сигурност на страната ни. Тази година изложението има особена стойност. Разпалване на нови военни конфликти в различни точки на света и пълномащабната война Русия - Украйна изправят отбранителната индустрия пред големи предизвикателства. Само с..

обновено на 05.06.24 в 12:15

Съдът отмени уволнението на ст. комисар Васил Костадинов

Пловдивският Административен съд отмени  като незаконосъобразно уволнението на бившия началник на областната дирекция на МВР в Пловдив Васил Костадинов. Той бе уволнен дисциплинарно през октомври миналата година, а като причина бе изтъкнато  първоначално забавеното разследването на убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  Именно това предизвика..

обновено на 05.06.24 в 11:41