Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков и Прометей са в безопасност в Пловдив

Иван Петков
Снимка: Фейсбук/СК Прометей

Иван Петков, който е начело на украинския Прометей (Днипро), както и българките Жана Тодорова, Нася Димитрова, Лора Китипова и съотборничките им са в безопасност в Пловдив. Това разкри специално за Радио Пловдив бившият наставник на ВК Марица и на националния ни отбор за жени.

С божията намеса и заради факта, че шампионките и носителките на Купата на Украйна са тръгнали на зимна подготовка в Турция, сега те са на сигурно място и далеч от ужасите на войната.

Самият Иван Петков, който пое женския национален тим на Украйна по волейбол, се надява безумието да свърши бързо и тай да може да дебютира начело на отбора.

В Пловдив е и баскетболния отбор на Прометей при жените. Заради войната баскетболистките играха в пловдивската зала "Сила" първия си четвъртфинал от Еврокъп срещу турския Мерсин. Украинките излязоха със сълзи на очите и бяха подкрепени както от публиката, така и от турските им съпернички.

Прометей загуби с 67:86, но никой не трябва да ги обвинява. Отборът ще пътува за реванша в Турция, а след това отново ще се установи в Пловдив.

Баскетболистките на Прометей в сълзи заради войната

Днес е 90-годишният юбилей от основаването на Днепропетровската област. Президентът на баскетболния Прометей Владимир Дубински заяви, че гражданите ще отбраняват всеки сантиметър земя от руските нашественици и няма да се предадат. Той лично е организирал доставката на храна и вода за състезателите от мъжкия отбор, докато има налични продъкти в магазините.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Най-силният българин не успя да подобри рекорда си

Най-силният българин Мариян Димитров направи опит да постави нов рекорд. Той пробва да изтегли със собствени сили три закачени локомотива с общо тегло 250 тона.  Най-силният българин ще направи опит за нов рекорд Димитров не успя, но няма да се откаже. Веднага след опита най-силният българин заяви:  "Очаквах малко повече. Макар че си..

публикувано на 15.06.24 в 13:48

Велинград е домакин на „Спорт за всички“

На открита сцена на площад „Николай Гяуров“ от 11.00 ч. ще се проведат тренировки по табата, високо интензивни интервални тренировки, пилатес и йога. Предвидени са и забавни активности, и игри с много награди. Турнирът е подкрепен от Министерството на младежта и спорта, община Велинград, Българската федерация „Спорт за всички” и Местната..

публикувано на 15.06.24 в 08:29

Най-силният българин ще направи опит за нов рекорд

Най-силният българин - полицаят Мариян Димитров от Пловдив, ще се опита да постави нов рекорд днес. Той ще се пробва да издърпа три закачени един за друг локомотива с общо тегло 250 тона със собствени сили.  През декември 2022 година Мариян успя да издърпа два локомотива с общо тегло 166 тона на 11 метра разстояние.  Събитието е от 11.30 ч. на..

публикувано на 15.06.24 в 07:35

Локомотив със специална покана към всички "черно-бели" лекоатлети

Представителите на ПФК Локомотив Пловдив Илко Пиргов и Росен Коруев уважиха днес официалното откриване на новата сграда към лекоатлетическата зала на “Лаута”. Кметът на града Костадин Димитров преряза лентата на новото съоръжение заедно с кмета на район “Тракия” Георги Гатев. Илко Пиргов и Росен Коруев отправиха и специална покана към всички..

публикувано на 14.06.24 в 17:54

Ботев ще изиграе две контроли на стадион "Христо Ботев“

Ботев (Пловдив) ще изиграе две от летните си контроли на стадион "Христо Ботев“. Става дума за мача срещу Берое на 22 юни и на 3 юли срещу Крумовград. Всички привърженици могат да посетят двубоите, като входът за контролните срещи е  безплатен. Часовете на двубоите ще бъдат допълнително уточнени и оповестени.  По време на лятната си подготовка Ботев ще..

публикувано на 14.06.24 в 17:42