Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътуване с теснолинейката за Националния празник

За седма поредна година, навръх Националния празник - 3 март, се осъществява ежегодното пътуване с теснолинейка до гр. Якоруда.

Влакът „Родопи“ за Якоруда отпътува от гара „Септември“ в 08.50 ч. Пристига в Якоруда към 12.00 на обяд и потегля обратно в 15.50 ч. Вечерта в гара „Септември“ също има връзка с влакове за София, Пазарджик и Пловдив, съобщават организаторите.

„Няма как да се откажем от нещо, което се утвърди като добро, като положително, като чакано от хората, като повод и начин на отбелязване на Националния празник. Цялата организация се прави доброволно и обратната връзка показва, че хората го усещат“, каза Кристиян Ваклинов, председател на Гражданско сдружение „За теснолинейката“.

На гара Велинград пътниците от малкото влакче бяга посрещнати с питки, поднесени от 14-годишните Елеонора и Стоян от ПДЮАНПТ "Здраве венче", както и от велинградчани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ОбС на Пазарджик награди изявени общественици за празника на града

Общинският съвет в Пазарджик проведе днес тържествена сесия, посветена на 21 май – Празника на града и Ден на на светите равноапостоли Константин и Елена. В дневния ред на заседанието бяха включени само две точки – приветствия по случай 21 май – Празник на Пазарджик и  удостояване със звание „Почетен гражданин на град Пазарджик и Общината”..

публикувано на 20.05.24 в 14:54

Отложиха за юни затварянето на възлово кръстовище в "Южен"

Предвиденото за днес затваряне на кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ в район „Южен“ се отлага. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Причината е, че от фирмата изпълнител на тази част от проекта на ВиК за Южния обходен колектор тази сутрин не бяха поставили необходимите пътни знаци и..

обновено на 20.05.24 в 14:45

Пловдив и Лайпциг активизират икономическите си отношения

Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът Костадин Димитров със саксонската принцеса Теофана фон Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко Шмидт. „Пловдив е сред най-добре развитите индустриални дестинации в Югоизточна Европа. Тракия икономическа зона е един от ярките примери с над 200..

публикувано на 20.05.24 в 14:45

За пловдивските зрелостници втората матура била по- лесна от тази по БЕЛ

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явявиха на втората матура. Те писаха по вариант 1 на задължителната матура.  Най-много зрелостници избраха да проверят знанията си по английски език, следвани от философия, биология и предприемачество и география. Най-малко бяха желаещите за ДЗИ по информационни технологии, информатика, химия и..

публикувано на 20.05.24 в 13:18

Дрогирани и пияни на пътя пълнят арестите през уикенда

Велинградски полицаи задържаха дрогиран шофьор, който блъснал пешеходец в ракитовското село Дорково. При движение на заден ход водачът на автомобила блъснал движещ се по платното 64-годишен пешеходец. Пострадалият е приет в пазарджишката болница с различни травми и фрактури на гръбначния стълб и гръдния кош. Пристигналите на мястото полицейски..

публикувано на 20.05.24 в 12:56