Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Добро утро, ден!" с адв. Михаил Екимджиев

| обновено на 11.03.22 в 16:54

В сгъстеното време на всякакви напрежения -  опит да опишем околния свят и да впишем себе си в него правим с  Михаил Екимджиев.  Той е юрист с международна практика, с твърда и остра позиция за съдебна реформа у нас. В биографията му са множество успешни дела срещу България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, но както ще чуем, за един за един от най- големите си професионални успехи смята делото за мръсния въздух на Пловдив. 

В "Добро утро, Ден!" правим опит да извадим образа му от обичайния, който познаваме. Предстои ни посещение в градината му в Марково, разходка по горските пътеки, които избира за спорт, надникване в миналото и в книгите, които чете.  В разговора са тревожните въпроси, които си задаваме точно днес -  за войната и за мира. Но и въпросите, на които човечеството и отделният човек отдавна искат отговори - за справедливостта, за закона между редовете, успеха, компромиса и отказа да бъде направен, ако прескача ценности.


Още от категорията

Между 16 и 17 % ще се увеличат пенсиите от 1-ви октомври

От първи октомври предстои да бъдат преизчислени пенсиите у нас . Средствата бяха предвидени в актуализацията на бюджета, направена през лятото. Основната цел е да компенсира изоставането на най-отдавна отпуснатите пенсии у нас. Ще бъдат преизчислени всички трудови пенсии, отпуснати до 31-ви декември 2021 година включително.  На какво могат..

публикувано на 27.09.22 в 18:02

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22