Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театърът изненада любимци на публиката с отличия

7
Симеон Алексиев и Стефан Попов
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Две отличия връчи Драматичен театър Пловдив тази вечер. Жестът изненада актьорите-ветерани на сцената му Стефан Попов и Симеон Алексиев след спектакъла „Майстори“ по Рачо Стоянов. 

След аплодисментите на публиката директорът на Драмата Кръстю Кръстев съобщи от името на целия екип, че се покланя пред таланта на двамата актьори със статуетката "Дон Кихот" по повод житейските им юбилеи: 75 годишен за Стефан Попов и 70 – за Симеон Алексиев. 

"Благодаря ви, колеги, че посветихте живота си на този театър. Ние, които работим в този театър, много ви обичаме" - каза пред изправената на крака публика Кръстев. А от залата се чу: "И ние!"

Изненадата просълзи актьорите. Симеон Алексиев призна пред всички, че живее в най-красивия град, гледа го най-приказната и взискателна публика, има любим театър и любимо момиче. И припомни думите на режисьора Коко Азарян: "Театърът е място за очовечаване". 

А Стефан Попов се обърна към залата с комплимент: "Прекрасни сте, идвайте по-често на театър. Хубаво е!"

В звуковия файл може да чуете ще от атмосферата при връчването на статуетките и реакциите на актьорите пред Радио Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Валери Манолов гостува в "Петното на Роршах"

Среща разговор с писателя Валери Манолов и премиера на стихосбирката „Силуети на раздялата“ ще се състои в литературен клуб „Петното на Роршах“. Книгата се появи на книжния пазар с печата на „Жанет 45“ и по думите на писателя Александър Секулов, „тя е поема за раздялата като вечно възвръщаща се любов“. Авторът има две  издадени..

публикувано на 28.05.24 в 07:50

Концерт в АМТИИ от програмата на 60-ия Камерен фестивал в Пловдив

Първият концерт след откриването на 60-я Камерен фестивал в Пловдив ще се състои тази вечер в Концертната зала на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“. На юбилейното издание на феста гостуват Марко Милетич - виолончело, и Валентина Ненашева - пиано.  В програмата на музикантите са включени произведения на Морис Равел, Клод Дебюси, Сергей Прокофиев и..

обновено на 28.05.24 в 07:40

Соня Йончева с благороден жест към учениците от НУМТИ

Оперната прима Соня Йончева ще осигури на гимназиалните класове на Музикалното училище в Пловдив безплатен достъп до спектаклите и концертите от афиша на Пловдивската опера до края на годината.   Йончева е възпитаничка на НИМТИ  „Добрин Петков“, а жестът й е посветен на 70 годишнината Операта.  Решението й е взето съвместно с екипа на Опера..

публикувано на 27.05.24 в 15:31

Италиански артисти с мост между Салерно и Пловдив

Италианска изложба на автори от Салерно бе открита днес в Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.  Артистичната група от художници и поети бе водена от председателката на Творческото сдружение в града Елена Острика. Салерно е градче в Южна Италия с около 130 хил. души население и се намира на глезена отпред на италианския..

публикувано на 27.05.24 в 15:23

Преге - предаване за света на книгите, 25 - 31 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 25.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Яница Радева. Годината, която започна в неделя. 188 стр., ок.4А, Жанет 45, 2024. Мартин Касабов. Момчето, което завърза Луната на Земята. 200 стр. ок. 4А, Жанет 45, 2024. Миленко Йоргович. Херкулес. 168..

публикувано на 27.05.24 в 11:36