Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изложба на Дияна Бабаджанова в Радио Пловдив

| обновено на 11.03.22 в 10:23

Културният център на Радио Пловдив е домакин на третата изложба на Дияна Бабаджанова

Представени са последните й творби живопис, включващи циклите посветени на природата, цветята и жената. Художничката, която е авиоинженер по професия, излага и абстрактни свои платна. 

Събитието е първото от проявите по повод 100 години от основаването на Народно читалище „Назъм Хикмет-1922“ – Пловдив. 

Изложбата ще открие Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници. 

В читалището се провеждат: школа по пиано, обучение по математика,  занимания за деца през лятната ваканция, детски пленер, конкурс за есе, читателски клуб за деца, и за възрастни, хор "приятели" дамски клуб, приложни изкуства, клуб "знание"- лекции, клуб мартеница и български традиции.  През тази година от ръководството ще организират серия от събития за 100 годишния юбилей.
Секретар на НЧ "Назъм Хикмет - 1922 г" през последните 10 години е Иванка Ангелова. 

Галерия

Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21