Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Изложба "Брегове" на Златка Шеткова в галерия „Лабиринт"

„Брегове“ е името на последната изложба  акварел на Златка Шеткова. За своята първа самостоятелна изложба в галерия „Лабиринт" пловдивската художничка е приготвила над 20 пейзажа от Испания -  "непретенциозни пейзажи от Испания, малко нещо от карнавала им, няколко композиции (общуване, събуждане, усещане за свобода)", които могат да бъдат спасителен бряг в бурните ни дни. Лекотата и прозрачността на акварела ще отворят сетивата ни за простора и свободата, ще успокоят умовете ни и ще ни утешат, че красотата все още я има. Брегът - предел или пристан? 

Златка Шеткова завършва Художествената Гимназия в град Пловдив, след това Живопис в Националната Художествена Академия. Специализира в Институт по аудиовизуални изкуства - Париж. Освен с изящни изкуства, Златка Шеткова се занимава с режисура на музикални клипове, анимация.

Подробности за процеса на работа, за вдъхновението и смисълът, който Златка Шеткова влага в картините си, чуйте от разговора в прикаченото аудио.


Още от категорията

Венцислава Великова за новата си книга „Пазителите“

Историите ни променят само, ако мислим над тях и ги разберем. Книгата „Пазителите“, с подзаглавие „Легендарница“, е новата книга и голямата мечта на Венцислава Великова, автор и творец от Варна. „Много интересно се случи при „Пазителите“, понеже аз имам фейсбук група, която се нарича „чоВЕЧНИ разкази“, където подарявах..

обновено на 26.03.23 в 11:35

Премиера на Опера Дива в Пловдив

Опера Diva  ще се играе премиерно в Пловдив. Спектакълът  - опера в танц, обединява четири от най-популярните опери  създавани някога - “Норма”, “Тоска”, “Травиата” и “Мадам Бътерфлай”. Това, което ги свързва, е изборът и съдбата на главните героини да платят с живота си любовта към един мъж, и превръщането на тези героини в символ на..

публикувано на 25.03.23 в 08:27

Проф. Димо Чешмеджиев в "Срещите" тази събота

Тази събота с проф. Димо Чешмеджиев си говорим за митовете и истините в българското Средновековие.  Романтичната възхвала у нас е бол, но както казват разни знаещи мъже, ако мечтаете за общество, в което истината е на първо място и митовете се пренебрегват не очаквайте много от homo sapiens.  Слушайте, може и да ви е интересно! В събота..

публикувано на 24.03.23 в 11:45

Опера Diva ще се играе премиерно в Пловдив

Спектакълът  - опера в танц обединява четири от най-популярните опери  създавани някога - “Норма”, “Тоска”, “Травиата” и “Мадам Бътерфлай”.Това, което ги свързва, е избора и съдбата на главните героини да платят с живота си любовта към един мъж, и превръщането на тези героини в символ на женска отдаденост. Държавна опера Пловдив съобщава, че..

публикувано на 24.03.23 в 10:15

"Имаме поща за Вас" показва картички в Балабановата къща

Колекция от над 180 картички от своя фонд представя за първи път Общински институт „Старинен Пловдив“ в Балабановата къща.  Изложбата „Имаме Поща за Вас“ е по повод 25 март – Световния ден на пощенските картички, 1 април – официалното регистриране на Управление „Старинен Пловдив“ през 1969 г., и 18 април – Международния ден за опазване на..

публикувано на 24.03.23 в 07:00