Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Крум Филипов в "Добро утро, ден!"

| обновено на 19.03.22 в 08:14

„Добро утро, ден!“ през тази седмица има гост, който е режисьор, поет и писател. Крум Филипов през февруари направи премиера на „Януари“ по Радичков в Драматично-куклен театър „Константин Величков“-Пазарджик, работи и над нова идея за моноспектакъл. 

През април ще излезе новата му стихосбирка „Писма до сина ми“ от издателство "Жанет 45".  Споделя, че четвъртък е любимият му ден, харесва два момента от денонощието, а любимите му градове са Смолян и Пловдив.

Роден на 9 февруари 1969 г. в Смолян. Завършва Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и Режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Иван Добчев. От 2009 г. работи като сценарист и режисьор в БНТ. Пише книги, последният му роман "Синът на авиатора" бе приет възторжено от читатели и критика. 

Работи известно време в чужбина - Канада и Швеция, сега е в България и уточнява детайлите по стихосбирката му.

Живка Танчева разговаря с Крум Филипов за  пътуванията, срещите и за войната в Украйна. Може да слушате всяка сутрин по Радио Пловдив от 7.30 часа, а в събота, на 19 март от 7.15 до 8.00 часа и цялото предаване.


Още от категорията
Христина Христова

Между 16 и 17 % ще се увеличат пенсиите от 1-ви октомври

От първи октомври предстои да бъдат преизчислени пенсиите у нас . Средствата бяха предвидени в актуализацията на бюджета, направена през лятото. Основната цел е да компенсира изоставането на най-отдавна отпуснатите пенсии у нас. Ще бъдат преизчислени всички трудови пенсии, отпуснати до 31-ви декември 2021 година включително.  На какво могат..

публикувано на 27.09.22 в 18:02

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22