Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настройка за пролетта с танцова медитация

| обновено на 20.03.22 в 11:31

„Rewire / Настройка“ е събитие, което ще се случи на 23-ти март, онлайн от 19 часа българско време, с водещ Даниела Пелтекова. Тя е пловдивчанка, която от години живее в САЩ, където се среща с практиката“ 5 Ритъма“ създадена от Габриела Рот. Даниела Пелтекова е първата българска преподавателка по „5 Ритъма”, обучавана лично от Габриела Рот, както в Съединените щати, така и в Европа. 

„5 Ритъма” е динамична танцова медитация, която освобождава напрежение трупано с години, стимулира жизнените и творчески процеси. Всичко това, се случва с помощта на пет основни ритъма, силна връзка със земята и освобождаване на тялото, което следва духа и интуицията.

Събитието „Rewire / Настройка“ ще се случи в шест последователни сесии, но е възможно човек да се включи и само в една сесия. „Самите сесии ще бъдат обособени като самодостатъчни, като изживяване. Но, ако човек иска да си направи един ритрийт на сърцето и да започне пролетта с едно свързване на намеренията и настройките, които са се случвали през зимата около новата година, е хубаво да обедини нещата. Когато е зима процесите са някак по-бавни, по-плавни, по-спокойни. Семенцата са някъде долбоко в земята и в нас. Ние, все още, ги опознаваме и се чудим какво точно искаме. Сега, пролетта е моментът да ги сложим в сърцата,в тялото и душата си, и така да попитаме тялото, това ли е? Да ги интегрираме, по такъв начин, с цялостната ни енергия, за да не идват само от ума. Тялото се отваря, енергията се пренастройва. Съкровените желания, доскоро сгушени дълбоко в недрата, започват да набъбват и да си прокарват път нагоре“, казва Даниела Пелтекова.

Хубаво е по-често да се обръщаме към тялото си и да попитаме, кое наистина ни е на сърцето и кое е готово, като енергиен поток да излезе и да се случи. Тялото е нашата интелигентна плодородна почва. Осъзнатите ни (новогодишни и други) намерения са искрата, семената, началото. Чрез танцовата медидативна практика „5 Ритъма“, ние правим своята енергийна пренастройка, интуитивно телесно усещане и интеграция чрез движение и танц.

Даниела Пелтекова гостува в неделния „Шейкър“, за да ни разкаже повече за събитието и енергийната пренастройка, чрез „5 Ритъма“. 

Чуйте повече, в прикачения файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04

Ботев с последна контрола

Ботев (Пловдив) ще изиграе тази вечер последната си контрола от лятната подготовка. Двубоят е срещу Крумовград и ще се състои на стадион “Христо Ботев”. Срещата ще бъде с начален час 21:00, какъвто е и часът на първия мач с Марибор. “Жълто-черните” взеха решение да не правят представяне на отбора пред своите фенове и двубоят е закрит за привърженици..

публикувано на 03.07.24 в 18:00

Ботев пусна допълнителни билети за мача с Марибор

От днес започва продажбата на билети за трибуна Север (Сектор D) на стадион “Христо Ботев“ за мача от първи квалификационен кръг на Лига Европа между Ботев и Марибор. Пропуските са на цена от 20 лв., а двубоят е на 11 юли от 21 часа, съобщиха от клуба. Привържениците могат да закупят своите пропуски онлайн на kolezha.bg и на касите на стадион “Христо..

публикувано на 03.07.24 в 17:56
Стоян Гунчев

Стоян Гунчев - олимпийски вицешампион от Москва 1980

Легендата на българския волейбол Стоян Гунчев е р оден на 11 февруари 1958 г.одина в град Стамболийски. Стоян Генчев е олимпийски вицешампион по волейбол от Москва през 1980 година. Отборът се класира и на олимпийска квалификация в Барселона през януари 1984 година и взема квота за Олимпиадата в Лос Анджелис, През 1978 година дебютира на Световното..

публикувано на 03.07.24 в 15:04

Жалба срещу поръчката за стадион "Локомотив"

Софийската компания "Билдком БГ“ е пуснала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу поръчката за завършването на стадион "Локомотив“. Процедурата е за централната трибуна и облагородяването на зоната, като стойността й е 44 млн. лева с ДДС. Фирмата, чийто собственик и управител е Георги Георгиев, е поискала и временни мерки – спирането на..

публикувано на 02.07.24 в 18:04