Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Арлекин" с премиера в световния ден на театъра

Пиесата  "Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" по Недялко Йорданов, ще представят днес възпитаниците на театрална школа "Арлекин". Изборът на дата за събитието не е случаен - в Световния ден на театъра, младите актьори и техните ръководители ще отдадат почит към изкуството, в залата на Театър "А'парт".

Няколко месеца усилени репетиции, много труд, но и много желание, отдаденост и емоции, стоят зад заглавието, по което Катя Минкова работи със своите ученици. Режисьорът Сашо Петков следи процеса на работа, и прави корекции почти до последния момент. Алия Хансе, която освен като диригент се изявява и като актриса, този път приема предизвикателството да напише музика за спектакъла.

"Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" по Недялко Йорданов

Режисьор : д-р изк. Сашо Петков

Музика: д-р Алия Хансе и Ванеса Петкова

Театрален ръководител : Катя Минкова


Срещата с децата- актьори, с Алия Хансе и с ръководителите Катя Минкова и Сашо Петков, чуйте в прикаченото аудио.


Още от категорията

„Шарен свят“ в галерия „Възраждане“

Художникът Ивайло Димитров представя своя „Шарен свят“ в галерия „Възраждане“. И в новата си изложба авторът предлага  преживявания, породени от усмивката, приказката, илюзията, хумора и шаржа. „За художника, когато рисува, всичко е позволено и достъпно, няма табута пред мисълта, философията и фантазията му, а за злителя остава насладата..

публикувано на 27.09.22 в 06:37

Юбилеен концерт на ансамбъл „Филип Кутев“ на Античния театър

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“  отбелязва  70-годишния си юбилей с двучасов концерт на Античния театър в Пловдив. Събитието е част от националното турне на ансамбъла, което се осъществява от март досега в различни градове на страната. ДФА „Филип Кутев“  е основан в София през 1951 г. и е сред първите големи професионални ансабли..

обновено на 27.09.22 в 06:33

Фестивал за улични изкуства от днес до неделя в Пловдив

В Пловдив се открива 12-тото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до неделя - 1 октомври. Входът за всички прояви е свободен, а те  ще бъдат на емблематични за града места – Главната пешеходна улица, Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, Капана, Дановия хълм, Бунарджика.  Тази година фестивалът е тематично..

публикувано на 27.09.22 в 06:32

Отбелязваме Европейски ден на езиците

От 2001г. до днес, 26 септември в календара е ден посветен на честването на европейските езици.  Началото на инициативата поставят от Съвета на Европа, като ц елта на празника е да се насърчи изучаването на чужди езици в Европа, както и  да се осведоми обществеността за важността от изучаването на чужди езици изобщо.  Този важен ден от календара..

публикувано на 26.09.22 в 16:34

Фестивалът за улични изкуства 6Fest отново в Пловдив

Дванадесетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest ще бъде факт от 27 септември до 1 октомври 2022 г. в Пловдив като част от Културния календар на града. Входът за всички събития е свободен. За първи път 6Fest e част и от Есенен салон на изкуствата Пловдив 2022. По думите на организатора Момчил Цонев, изданието е тематично насочено към..

публикувано на 26.09.22 в 14:39