Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Арлекин" с премиера в световния ден на театъра

Пиесата  "Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" по Недялко Йорданов, ще представят днес възпитаниците на театрална школа "Арлекин". Изборът на дата за събитието не е случаен - в Световния ден на театъра, младите актьори и техните ръководители ще отдадат почит към изкуството, в залата на Театър "А'парт".

Няколко месеца усилени репетиции, много труд, но и много желание, отдаденост и емоции, стоят зад заглавието, по което Катя Минкова работи със своите ученици. Режисьорът Сашо Петков следи процеса на работа, и прави корекции почти до последния момент. Алия Хансе, която освен като диригент се изявява и като актриса, този път приема предизвикателството да напише музика за спектакъла.

"Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" по Недялко Йорданов

Режисьор : д-р изк. Сашо Петков

Музика: д-р Алия Хансе и Ванеса Петкова

Театрален ръководител : Катя Минкова


Срещата с децата- актьори, с Алия Хансе и с ръководителите Катя Минкова и Сашо Петков, чуйте в прикаченото аудио.


Още от категорията

В "Срещите" трима професори анализират българския хумор

На първи април - събота в "Срещите" ще говорим за българския хумор. По израза "Кажи ми на какво се смееш, за да ти кажа кой си" ще потърсим метаморфозата на българския смях. Ще я търсим с хората на ТИ с българската веселост: професорите Георг Краев, Анри Кулев, Калин Николов. ХУМОРЪТ НЕ Е КУЛТУРЕН СПАМ. Бъдете с радио Пловдив и "Срещите"..

обновено на 01.04.23 в 08:11

"Кармен" в творбите на Мериме и Бизе в Тракарт

„Премиерата на Кармен на Мериме и Кармен на Бизе“ представят музиканти и изпълнители от Музикално-артистичен форум Пловдив в Културен център Тракарт на 1 април от 18 ч. Спектакълът прави уникално за България съпоставяне в натюрела на двете Кармен - интригуващ паралел между образите на едноименните героини, които имат допирни точки, но..

публикувано на 31.03.23 в 17:15

Клавирно дуо свири за 100-годишнината на Добрин Петков

Грандиозен концерт-спектакъл на два рояла ще изпълни клавирно дуо Инна Ангелова – Васил Начев в Дом на културата „Борис Христов“ на 2-ри април. Събитието е посветено на 100-годишнината от рождението на именития диригент маестро Добрин Петков и е част от Културния календар на Пловдив. Музикантите ще изпълнят два големи шедьовъра от..

публикувано на 31.03.23 в 10:28

Галина Николова представя "Въображаеми градини"

Стихосбирката „Въображаеми градини“ от Галина Николова ще бъде представена в Jazz Café Plovdiv.  Това е петата книга със стихове на авторката след  „Минавам“, „Отстрани“, „От другата страна“ и „Азбука на завръщането“. „Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони нан сърцето. Доказателство, че поезията..

публикувано на 31.03.23 в 07:06

Почитаме делото на арх. Христо Пеев

С обзорна изложба „Христо Пеев: изследователят, архитектът, човекът“  на площад „Римски стадион“  ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на бележития архитект и пловдивчанин. За да почетат паметта на човека, благодарение на когото къщите в Стария град възкръснаха за нов живот, усилията си обединяват Общински институт „Старинен..

публикувано на 31.03.23 в 06:59