Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арлекин" с премиера в световния ден на театъра

Пиесата  "Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" по Недялко Йорданов, ще представят днес възпитаниците на театрална школа "Арлекин". Изборът на дата за събитието не е случаен - в Световния ден на театъра, младите актьори и техните ръководители ще отдадат почит към изкуството, в залата на Театър "А'парт".

Няколко месеца усилени репетиции, много труд, но и много желание, отдаденост и емоции, стоят зад заглавието, по което Катя Минкова работи със своите ученици. Режисьорът Сашо Петков следи процеса на работа, и прави корекции почти до последния момент. Алия Хансе, която освен като диригент се изявява и като актриса, този път приема предизвикателството да напише музика за спектакъла.

"Страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки" по Недялко Йорданов

Режисьор : д-р изк. Сашо Петков

Музика: д-р Алия Хансе и Ванеса Петкова

Театрален ръководител : Катя Минкова


Срещата с децата- актьори, с Алия Хансе и с ръководителите Катя Минкова и Сашо Петков, чуйте в прикаченото аудио.


Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42