Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Концерт "Заедно за Украйна" в ефира на БНР

| обновено на 28.03.22 в 06:30

Благотворителен концерт „Заедно за Украйна“ организират БНР, БНТ и Народният театър „Иван Вазов“.

Трите институции подемат кампания в подкрепа на пострадалите от войната. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Специален гост на събитието ще е Тамара Калинкина от Киевската национална опера. Калинкина, която вече е част от екипа на Държавна опера в Стара Загора, ще изпълни “Писмото” на Татяна от “Евгений Онегин” по стихове на Александър Пушкин и музика на Пьотър Чайковски.  

В благотворителния концерт ще участва също биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще са певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов. Гост ще е младата украинска певица Биляна Митева, студентка в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. Гост-диригент ще е Любомир Денев-син.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ ще бъде излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март, понеделник, от 19:00 ч. и в ефира на БНТ 1 на 3 април, неделя от 21:00 ч. Събраните средства от кратък номер 1466 (на стойност 1 лв.), дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на пострадалите от войната.

Банкова сметка е Български Червен кръст, Уникредит Булбанк АД, BG23UNCR76301077778563, UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна). Дарения може да се правят и онлайн през страницата на БЧК.

Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21