Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Заедно за Украйна“ обедини слушатели и зрители за благородна кауза

Кампанията на БНР и БНТ продължава

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, организиран от Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народния театър „Иван Вазов“, обедини усилията на зрители и слушатели в подкрепа на пострадалите от войната. Събитието подпомогна кампанията на Българския червен кръст и беше под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

В залата на Народния театър присъстваха Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник министър-председателите Борислав Сандов и Гроздан Караджов, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Георги Георгиев, кметове на други градове, дипломати, представители на институциите и бизнеса, журналисти от двете обществени медии, както и представители на украинската общност. Специален гост беше посланикът на Украйна Виталий Москаленко.

В благотворителния концерт участваха Биг бендът на БНР с гост-диригент Любомир Денев - син и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти бяха певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов. Специални гости бяха младата певица от Измаил Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, и украинската оперна прима Тамара Калинкина, която вече е част от трупата на Старозагорската опера. Водещи бяха актьорите от Народния театър „Иван Вазов“ Ана Пападопулу и Павел Иванов.

Концертът започна с украинската песен „Сила“ и молитвената „Тебе поем“ от Добри Христов. Звуча музика от Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд, Римски – Корсаков и Пучини, както и стихове от украински и български автори. На финала прозвучаха „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ беше излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио. Зрителите могат да го гледат на 3 април, неделя, от 21:00 ч. в ефира на БНТ 1.

Двете обществени медии призовават всички слушатели и зрители да се включат в кампанията, като дарят на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори (на стойност 1 лв.),  онлайн през страницата на БЧК, както и по банковата сметка на Българския червен кръст:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от конфликта в Украйна)


Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21