Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Сцена в Jazz-а" се завръща с премиерен моноспектакъл

| обновено на 05.04.22 в 12:34

Проектът „Сцена в Jazz-а“ в Пловдив, платформа за съвременни сценични форми, се завръща с моноспектакъла „Аз победих“. Актрисата Мартина Пенева, влиза в образа на Наталия. Представлението е на 12-ти април, от 19.30 часа в Би Боп. Режисьор на постановката е Анна Батева, музиката на Стефан Здравески. Автор на пиесата е драматургът и сценарист Ярослава Пулинович. 

„Аз победих“ прави своята премиера в Пловдив, след няколко представления в страната и участие на фестивал в Сърбия.

Както в моноспектакъла "Мечтата на Наташа" и тук темата за възпитанието на децата е в основата на представлението. С тази разлика, че героинята е максимално обгрижена от родителско внимание. Главната героиня Наталия е само на 16 години и вече има няколко дипломи за пеене, плуване и танци. Но, колкото и да е различна, и тя като всички останали момичета на нейната възраст се влюбва. Той пък, освен, че ще се окаже причина за нейната промяна, ще стане повод и за конфликт. 

„Искам да се забавляваме с публиката. Заедно да минем през историята. Важна ми е комуникацията с публиката. Важно е да бъде като за първи път, на живо, хората да усетят нещо, да не е просто някакъв спектакъл. За мен това е най-голямото приключение. Определено, имам лични мотиви и в двата спектакъла, и със сигурност всеки може да намери по нещо за себе си. В това се състои добрата драматургия, в крайна сметка“, споделя Мартина Пенева.

След представлението ще има дискусия, с актрисата Мартина Пенева. Модератор на дискусията е Борис Зафиров. 

Чуйте още, в прикачения файл.
Още от категорията

„Шарен свят“ в галерия „Възраждане“

Художникът Ивайло Димитров представя своя „Шарен свят“ в галерия „Възраждане“. И в новата си изложба авторът предлага  преживявания, породени от усмивката, приказката, илюзията, хумора и шаржа. „За художника, когато рисува, всичко е позволено и достъпно, няма табута пред мисълта, философията и фантазията му, а за злителя остава насладата..

публикувано на 27.09.22 в 06:37

Юбилеен концерт на ансамбъл „Филип Кутев“ на Античния театър

Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“  отбелязва  70-годишния си юбилей с двучасов концерт на Античния театър в Пловдив. Събитието е част от националното турне на ансамбъла, което се осъществява от март досега в различни градове на страната. ДФА „Филип Кутев“  е основан в София през 1951 г. и е сред първите големи професионални ансабли..

обновено на 27.09.22 в 06:33

Фестивал за улични изкуства от днес до неделя в Пловдив

В Пловдив се открива 12-тото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, който ще продължи до неделя - 1 октомври. Входът за всички прояви е свободен, а те  ще бъдат на емблематични за града места – Главната пешеходна улица, Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, Капана, Дановия хълм, Бунарджика.  Тази година фестивалът е тематично..

публикувано на 27.09.22 в 06:32

Отбелязваме Европейски ден на езиците

От 2001г. до днес, 26 септември в календара е ден посветен на честването на европейските езици.  Началото на инициативата поставят от Съвета на Европа, като ц елта на празника е да се насърчи изучаването на чужди езици в Европа, както и  да се осведоми обществеността за важността от изучаването на чужди езици изобщо.  Този важен ден от календара..

публикувано на 26.09.22 в 16:34

Фестивалът за улични изкуства 6Fest отново в Пловдив

Дванадесетото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest ще бъде факт от 27 септември до 1 октомври 2022 г. в Пловдив като част от Културния календар на града. Входът за всички събития е свободен. За първи път 6Fest e част и от Есенен салон на изкуствата Пловдив 2022. По думите на организатора Момчил Цонев, изданието е тематично насочено към..

публикувано на 26.09.22 в 14:39