Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Сцена в Jazz-а" се завръща с премиерен моноспектакъл

| обновено на 05.04.22 в 12:34

Проектът „Сцена в Jazz-а“ в Пловдив, платформа за съвременни сценични форми, се завръща с моноспектакъла „Аз победих“. Актрисата Мартина Пенева, влиза в образа на Наталия. Представлението е на 12-ти април, от 19.30 часа в Би Боп. Режисьор на постановката е Анна Батева, музиката на Стефан Здравески. Автор на пиесата е драматургът и сценарист Ярослава Пулинович. 

„Аз победих“ прави своята премиера в Пловдив, след няколко представления в страната и участие на фестивал в Сърбия.

Както в моноспектакъла "Мечтата на Наташа" и тук темата за възпитанието на децата е в основата на представлението. С тази разлика, че героинята е максимално обгрижена от родителско внимание. Главната героиня Наталия е само на 16 години и вече има няколко дипломи за пеене, плуване и танци. Но, колкото и да е различна, и тя като всички останали момичета на нейната възраст се влюбва. Той пък, освен, че ще се окаже причина за нейната промяна, ще стане повод и за конфликт. 

„Искам да се забавляваме с публиката. Заедно да минем през историята. Важна ми е комуникацията с публиката. Важно е да бъде като за първи път, на живо, хората да усетят нещо, да не е просто някакъв спектакъл. За мен това е най-голямото приключение. Определено, имам лични мотиви и в двата спектакъла, и със сигурност всеки може да намери по нещо за себе си. В това се състои добрата драматургия, в крайна сметка“, споделя Мартина Пенева.

След представлението ще има дискусия, с актрисата Мартина Пенева. Модератор на дискусията е Борис Зафиров. 

Чуйте още, в прикачения файл.

БНР подкасти:

Още от категорията

В "Срещите" трима професори анализират българския хумор

На първи април - събота в "Срещите" ще говорим за българския хумор. По израза "Кажи ми на какво се смееш, за да ти кажа кой си" ще потърсим метаморфозата на българския смях. Ще я търсим с хората на ТИ с българската веселост: професорите Георг Краев, Анри Кулев, Калин Николов. ХУМОРЪТ НЕ Е КУЛТУРЕН СПАМ. Бъдете с радио Пловдив и "Срещите"..

обновено на 01.04.23 в 08:11

"Кармен" в творбите на Мериме и Бизе в Тракарт

„Премиерата на Кармен на Мериме и Кармен на Бизе“ представят музиканти и изпълнители от Музикално-артистичен форум Пловдив в Културен център Тракарт на 1 април от 18 ч. Спектакълът прави уникално за България съпоставяне в натюрела на двете Кармен - интригуващ паралел между образите на едноименните героини, които имат допирни точки, но..

публикувано на 31.03.23 в 17:15

Клавирно дуо свири за 100-годишнината на Добрин Петков

Грандиозен концерт-спектакъл на два рояла ще изпълни клавирно дуо Инна Ангелова – Васил Начев в Дом на културата „Борис Христов“ на 2-ри април. Събитието е посветено на 100-годишнината от рождението на именития диригент маестро Добрин Петков и е част от Културния календар на Пловдив. Музикантите ще изпълнят два големи шедьовъра от..

публикувано на 31.03.23 в 10:28

Галина Николова представя "Въображаеми градини"

Стихосбирката „Въображаеми градини“ от Галина Николова ще бъде представена в Jazz Café Plovdiv.  Това е петата книга със стихове на авторката след  „Минавам“, „Отстрани“, „От другата страна“ и „Азбука на завръщането“. „Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони нан сърцето. Доказателство, че поезията..

публикувано на 31.03.23 в 07:06

Почитаме делото на арх. Христо Пеев

С обзорна изложба „Христо Пеев: изследователят, архитектът, човекът“  на площад „Римски стадион“  ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на бележития архитект и пловдивчанин. За да почетат паметта на човека, благодарение на когото къщите в Стария град възкръснаха за нов живот, усилията си обединяват Общински институт „Старинен..

публикувано на 31.03.23 в 06:59