Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва делото срещу полицая, убил дете на пешеходна пътека в Братаница

| обновено на 04.04.22 в 16:41

Съдът в Пазарджик започва дело срещу полицая, блъснал и убил дете на пешеходна пътека в село Братаница. Тежкият инцидент от миналото лято предизвика вълна от протести на местните жители.  

Спрямо 43-годишния служител на сектор „Борба с организираната престъпност“ Васил Панайотов е внесен обвинителен акт за това, че със служебен автомобил е причинил смъртта на 7-годишната Моника, като е нарушил правилата за движение по пътищата.  

Шофьорът е карал с над 70 км./час  в населено място, изпреварил чакащите пред  пешеходната пътека коли и блъснал фатално едно от двете пресичащи пътя деца.  Дни след катастрофата шофьорска книжка на Панайотов е отнета. Наложена му е и забрана да напуска страната. Тестовете за алкохол и наркотици са отрицателни.  От миналия юли е на свобода срещу парична гаранция от 5 хиляди лева.

Това не е единствения фатален инцидент в пазарджишкото село.

През 2018 година между селата Братаница и Ветрен дол бе блъснато и 15-годишно момче, което почина в болницата две седмици след катастрофата. Съдът в Пазарджик оправда шофьора, но заради протест на прокуратурата и жалба на частните обвинители, делото ще се гледа отново от апелативните магистрати в Пловдив.

От началото на септември миналата година, в центъра на пазарджишкото село Братаница вече има две повдигнати пешеходни пътеки.

Съдебните заседания по двата случая са тази седмица – в сряда, и в четвъртък. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отслужиха първата литургия на български език в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно- и Средноевропейският Антоний отслужиха света литургия в храма на Антиохийската православна църква "Св. Благовещение" в Джебел Али, Дубай. Така те основаха Българската православна църковна община "Свети Иван Рилски" в Обединените арабски емирства. Службата стана възможна с благословението на Негово Блаженство..

публикувано на 15.06.24 в 16:52

"Синя България" става съюз и се готви за предсрочни избори

С решение на коалиционния съвет "Синя България“ продължава съществуването си като съюз и започваме да се готвим за предсрочни парламентарни избори. Това каза в пазарджишкото село Славовица съпредседателят на коалицията Вили Лилков.  Резултатите от тези избори определено не ни задоволяват. Анализирахме причините, поради които се стигна дотук, и на..

публикувано на 15.06.24 в 15:47

Затвориха за движение Бетонния мост

Движението по Бетонния мост в Пловдив вече е напълно ограничено. Това се случи минути преди 12.00 ч., когато официално бе даден старт на реконструкцията на съоръжението, която ще продължи следващите шест месеца.  Премахването на асфалта започна още днес.  От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост Въпреки намаления трафик в събота и..

обновено на 15.06.24 в 14:43

"Тепе Джамборе" променя движението в центъра на Пловдив довечера

Временна организация на движението по булевардите и улиците в центъра на Пловдив се въвежда днес заради провеждането на спортно-културен маратон „Тепе Джамборе“.  Между 18 и 21 часа участниците ще преминат по бул. „Руски“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Преслав“ – при кръстовището с ул. „Петьофи“, ул. „Гладстон“ – при кръстовището с бул...

обновено на 15.06.24 в 14:43

Двама митрополити отслужват литургия на български в Дубай

Пловдивският митрополит Николай и Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний са на посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщават от Българската патриаршия. С благословението на Негово Блаженство антиохийския патриарх Йоан Десети и по решение на Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП),..

публикувано на 15.06.24 в 09:28