Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Красимира Алексиева в Радио Пловдив с премиера на книгата си „ДНК“

Галерия "Възраждане" е мисията на живота ми

| обновено на 06.04.22 в 11:55

Галеристката  Красимира Алексиева гостува в Радио Пловдив с премиера на книгата си „ДНК“.  Изданието събира автобиографията на Краси Алексиева и биографията на галерия „Възраждане“ в Стария град. 

Срещата е от 18:00 ч. в Първо судио на радиото.  Доц. Владимир Янев ще представи автобиографията и ще припомни творческия път на авторката. Книгата е голям формат, луксозна, 500 страници, 300 от тях са текст, а останалите 200 са фотоалбум. Издателска къща „Ракурси“-Пловдив.

"Тази книга е опит да се изскочи от самотата, да се надскочи самотата. Да се търси любовта в най-тъмните ъгли. Опит, обичта да излъчва своето свято сияние от образи, факти, случки. Опит за незабрава, за обичливи и не толкова обичливи спомени. Опит, да се залови част от времето в мрежата на словото. Опит, да се надникне в далечното минало на родовото начало на една жена, която иска да знае, да помни и предаде спомена напред, във времето. Сигурно има и грешни мисли, чувства и думи. Все пак, Краси е човек, обикновен и грешен. И има право на прошка от читателя. Защото една автобиография е разголване на душата пред всички. Бог с Краси и книгата!", пишат издателите

"Аз съм се родила три пъти, единият от тях е когато открих галерия "Възраждане"", каза в интервю за Радио Пловдив Краси Алексиева. 

Още от интервюто в звуковия файл.

Галерия

Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21